Foto: Pixabay

Onrustige afloop duel Right-Oh - Hoge Vucht

  Sport

BREDA - De wedstrijd tussen de Bredase voetbalclub SC Hoge Vucht en het Geertruidenbergse Right-Oh loopt zondagmiddag 25 november onrustig af. Rond 16.15 uur ontstond er onrust en kwamen er vier politieauto's ter plekke. Na afloop van de wedstrijd zijn er twee aangiftes gedaan. 


De spelers van de Bredase club zijn door iemand uit het publiek gediscrimineerd. "Ik ga niet herhalen wat daar is geroepen, maar het was zeker van discriminerende aard", aldus een politiewoordvoerder. De politie heeft inmiddels al zicht op diegene. "Hij krijgt binnenkort een uitnodiging om zich te verantwoorden op het politiebureau". 

Daarnaast heeft Right-Oh aangifte gedaan van vernieling. Een speler van SC Hoge Vucht heeft daar tegen een deur getrapt, waardoor er een ruit gesneuveld is. Volgens de politiewoordvoerder kwam deze actie mogelijk door frustratie. "Ze zijn gediscrimineerd en daarnaast was er een rode kaart gevallen." Hoge Vucht heeft zich wel meteen netjes op het bureau gemeld en werkt mee aan het onderzoek. 

Er kwamen vier politieauto's ter plekke, vanwege de aard van de melding. Eenmaal daar bleek de onrust iets minder groot dan in eerste instantie verwacht was. 

Het is niet de eerste keer dat SC Hoge Vucht in de problemen komt. Eerder werd gemeld dat met nog één incident SC Hoge Vucht geroyeerd wordt door de KNVB. De aanleiding daarvoor zijn massale vechtpartijen aan het begin van het seizoen. Ook mocht de club vanwege een betalingsachterstand drie weekenden niet voetballen. De KNVB probeert al jaren de op te treden tegen incidenten in het amateurvoetbal, maar toch blijven de problemen.

Het Radio 1-programma Kwesties besteed zondagavond aandacht aan de incidenten bij de Bredase amateurvoetbalclub. Marianne van den Anker gaat in gesprek met voorzitter Hassan Lammou en SP-fractievoorzitter uit Breda Bas Maes. Ook schuiven scheidsrechter Brian van Geffen en voorzitter van voetbalclub Irene '58 uit Den Hout Niek de Jongh aan om erover te praten.

De uitzending begint om 20.00 uur op NPO Radio 1

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief