Mitchell van der Gaag
Mitchell van der Gaag (Foto: Peter Visser)

Weet NAC in Breda wel weer te winnen?

  Sport

BREDA - NAC speelt deze zondagmiddag het eennalaatste thuisduel van 2018. Om 16.45 uur gaat de bal rollen in Breda voor de wedstrijd NAC-Vitesse.  Maar wat zijn de kansen voor de Bredanaars op een goed resultaat als het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Allard Lindhout klinkt?


Vorig jaar wist NAC de drie punten in eigen huis te houden (1-0 winst). Angeliño maakte de enige treffer van die wedstrijd. Wie denkt dat resultaten in het verleden ook iets zeggen over de toekomst, mag minder optimistisch zijn. De onderlinge balans in de recente historie is niet in het voordeel van de Bredanaars. Van laatste negen ontmoetingen won NAC er slechts een en werd er een keer gelijkgespeeld.

De uitdaging voor NAC is het vinden van de zwakke plek in de defensie van de Arnhemmers. De bezoekers ontvingen in de laatste tien eredivisieduels in het eerst half uur geen enkel tegendoelpunt en hielden in de vier wedstrijden in de maand november het doel voor rust schoon.

NAC heeft het daarentegen een stuk lastiger om het achterin dicht te houden. De ploeg van Mitchell van der Gaag wist al twaalf wedstrijden op rij de ‘nul’ niet te houden. De laatste wedstrijd dat het Bredase schoon werd gehouden was tegen op 18 augustus 2018 tegen De Graafschap (3-0).

Net als vorige week zijn heeft trainer Mitchell van der Gaag dezelfde zekerheidjes: Anouar Kali, Luka Ilic, Gervane Kastaneer, Grad Damen en Lucas Schoofs zijn (nog steeds) geblesseerd. Paolo Fernandes keert weer terug in de wedstrijdselectie en Jethro Mashart is een twijfelgeval.

De Bredanaars moeten het zondag wederom hebben van Mikhail Rosheuvel en Mitchell te Vrede. Deze twee zijn samen met Luka Ilic betrokken bij nagenoeg alle doelpunten van NAC. De penalty van Gianluca Nijholt tegen Feyenoord had als enige geen statistische inbreng van een van het trio. De penalty zelf werd wel veroorzaakt door Mikhail Rosheuvel.

Mikhail Rosheuvel is een van de Bredase lichtpuntjes. Zeven van de laatste veertien goals van NAC ontstonden uit standaardsituaties en opvallend vaak was hij betrokken, zowel als aangever (3) als doelpuntenmaker (2). 

Het Rat Verlegh Stadion is net zoals elk jaar onwijs populair. De bezettingsgraad van dit jaar is zo hoog dat het erop lijkt dat het record van afgelopen seizoen gebroken gaat worden. Gemiddeld zitten er in Breda 18.689 supporters op de tribune, wat een bezettingsgraad van 98,3% betekent. Dat is samen met Ajax en FC Emmen het meeste van de eredivisie.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief