Afbeelding
Foto: Screenshot Youtube Bassam Echelon

Bredanaar Virgil van Dijk genomineerd voor CL-elftal van 2018

Door: Robbert Temmen Sport

BREDA - De 27-jarige Bredanaar Virgil van Dijk is dit jaar de enige Nederlander die kans maakt op een plek in het Champions League-elftal van 2018. De verdediger van Liverpool is door de UEFA opgenomen bij de laatste vijftig kandidaten voor deze verkiezing.

In de Engelse Premier League, waar de aanvoerder van Oranje speelt, is Van Dijk de leider van de achterhoede van Liverpool. Vorig jaar verkaste Van Dijk voor ongeveer 84 miljoen euro van Southampton naar de huidige nummer een Liverpool. Afgelopen maand werd Van Dijk voor het eerst verkozen tot Speler van de Maand van de competitie.

Met Liverpool kwam hij vorig jaar nog in actie in de met 3-1 verloren finale van de Champions League tegen Real Madrid. Morgenavond zijn Van Dijk en zijn ploeg bij winst verzekerd van een plek in de knock-outfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Van Dijk heeft concurrentie van onder anderen het trio José Maria Giménez, Diego Godin en Lucas Hernández van Atlético Madrid en Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo van Real Madrid. De routiniers Giorgio Chiellini (Juventus) en Gerard Piqué (FC Barcelona) staan ook op de lijst. De ‘nieuwelingen’ op de lijst zijn Joshua Kimmich (Bayern München), Kalidou Koulibaly (Napoli) en Kostas Manolas (AS Roma).

Omdat de verkiezing voor het Champions League-elftal van 2018 een publieksstemming is, is stemmen op Van Dijk mogelijk via de website van de Europese voetbalbond.