Foto: Jörgen Janssens

Wielerwereld enthousiast over komst Vuelta naar Breda

  Sport

BREDA - De Ronde van Spanje komt in 2020 naar Breda. Breda is de start- en finishplaats van de derde etappe. De Vuelta start in Utrecht en komt via Den Bosch naar Breda.  


Bredanaar Stef Clement, wielrenner van Team LottoNL-Jumbo, was nog niet op de hoogte van het nieuws op het moment van bellen. “Breda is al drie keer gepasseerd en dat de Vuelta nu wel naar Breda komt is natuurlijk hartstikke mooi. West-Brabant is bij uitstek de wielerregio. Ik heb er zelf niet veel mee te maken mee gehad, maar ik heb zeker uitgesproken dat ik een voorstander ben.”

Het zal officieel geen thuiswedstrijd meer zijn voor Clement. Sinds kort is hij woonachtig in Utrecht. Dit jaar moest hij de Tour de France en de Vuelta voorbij laten gaan. Een rugblessure gooide roet in het eten. Op de vraag of de dan 38-jarige wielrenner in 2020 zelf meerijdt antwoordt hij: “In principe wel, maar je weet het natuurlijk nooit. Blessures komen voor en je kunt dat niet voorspellen.”

Wielervereniging Breda

Rob Daniëls, voorzitter van Wielervereniging Breda, is ook erg blij dat de Vuelta naar Breda komt. “Het is natuurlijk super voor de wielersport en Breda. Breda wil een sportstad worden en geeft steeds meer aandacht aan het wielrennen. We hebben ook Tour de Jour dat in Breda wordt uitgezonden. De publiciteit voor de wielersport wordt hierdoor groter en de verwachting is dat dit ons ook extra leden op kan leveren.”

“Maar in het achterhoofd speelt wel dat het organiseren van deze etappe veel geld kost. Dit geld hadden wij ook goed kunnen gebruiken. Onze baan is bijvoorbeeld toe aan vervanging.” De Wielervereniging Breda is al aan het kijken wat zij zelf kunnen gaan doen. “Wij willen ook wel een rol spelen hierin en zijn al aan het kijken of wij eventueel clinics of iets dergelijks kunnen organiseren om ook in de picture te komen. Onze jeugdafdeling is erg groot, dus hier kunnen we zeker iets mee”, aldus Daniëls.

Etten-Leur

Hoewel de details van de routes nog niet bekend zijn weet Ronnie Buiks, voorzitter van de Stichting Wielertopsport Etten-Leur, dat de Vuelta ook door Etten-Leur komt. “Ik spreek wellicht voor mijn beurt, maar de route komt door Etten-Leur en komt daarbij over de Sprundelsebaan en Hilsebaan.” Afgelopen jaar wist Buiks met zijn stichting nog de top-5 van de Tour de France naar de profronde van Etten-Leur te halen.

Half februari moet duidelijk zijn hoe de etappe gaat lopen door West-Brabant, voor de etappe van Breda naar Breda. Maar als de etappe door Etten-Leur gaat is de verwachting dat de wielrenners ook Sprundel passeren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief