Te Vrede is de man in vorm.
Te Vrede is de man in vorm. (Foto: Peter Visser)

Hoeveel punten verschil zit er tussen NAC en PEC Zwolle na zaterdagavond?

  Sport

BREDA - NAC gaat zaterdagavond in het MAC³PARKstadion op bezoek bij PEC Zwolle, dat eveneens een matig seizoen doormaakt. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts drie punten. Een overwinning aankomende zaterdag is dus belangrijk voor NAC.


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. NAC wint dit seizoen vaker in eigen huis dan op vreemde bodem. Samen met De Graafschap is NAC de enige eredivisieploeg die wacht op een uitoverwinning. De Bredanaars kunnen voor het eerst sinds april 2012 elf eredivisieduels op rij zonder uitzege blijven.


Tegen PEC Zwolle kan hier verandering in komen. PEC Zwolle heeft het namelijk dit seizoen lastig in eigen huis. De Zwollenaren wisten slechts één van de laatste tien thuiswedstrijden in de competitie te winnen. Maar laat PEC Zwolle nou net één van de drie ploegen (Roda JC en VVV-Venlo) zijn waartegen NAC vorig seizoen niet tot scoren kwam.

Mitchell van der Gaag houdt de opstelling voor zaterdag nog even geheim. Geen geheim is dat Luka Ilic, Gervane Kastaneer, Grad Damen, Lucas Schoofs en Fabian Sporkslede er niet bij zijn. Zij zijn (nog steeds) geblesseerd.

Te Vrede
Mitchell te Vrede is de man in vorm bij NAC Breda. Van hem wordt zoals ieder weekend weer veel verwacht. In zijn laatste twee eredivisiewedstrijden scoorde hij. Dit decennium slaagden slechts twee NAC-spelers er in om drie eredivisieduels op rij te scoren. Alleen Matthew Amoah in 2010 (4 op rij) en Adnane Tighadouini in 2014 (3 op rij) lukte dit. Gaat het Te Vrede ook lukken?

Nog een weetje: NAC moet het hebben van situaties dicht bij het vijandelijke doel. Alle zeventien doelpunten die NAC dit seizoen maakte, zijn gescoord binnen het strafschopgebied. NAC is daarmee de eerste ploeg zonder treffer van buiten het strafschopgebied in de eerste vijftien speelronden van een eredivisieseizoen sinds Willem II in 2014/2015 (toen in speelronde 17).

Pele van Anholt, die weer hersteld is van zijn blessure, werd in de afgelopen speelronde de 27e speler die NAC dit seizoen inzette in de eredivisie. Dit aantal is meer dan elke andere ploeg en evenveel als Stijn Vreven er vorig seizoen heeft gebruikt.

Initiatief
Het wordt zaterdag nog interessant wie het initiatief gaat nemen. Beide ploegen spelen namelijk graag op de eigen helft. NAC verzond dit seizoen een groter percentage van de passes op eigen helft dan elke andere ploeg (53,7% - 3327 van de 6192). PEC Zwolle volgt met 52,5 procent (3620 van de 6896).

De aftrap van PEC Zwolle-NAC is zaterdagavond om 18.30 uur. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief