Foto:

NAC en PEC Zwolle delen de punten in belangrijk duel

  Sport

BREDA/ZWOLLE - NAC heeft zaterdag een punt overgehouden aan het treffen met PEC Zwolle. De belangrijke uitwedstrijd met de directe concurrent was tot de laatste minuut was het spannend in Zwolle, maar beide ploegen wisten niet te scoren. 


Beide ploegen begonnen aanvallend aan de wedstrijd en wisten kleine kansen te creëren. Voor NAC had Mitchell te Vrede de score moeten openen. De spits, die al zeven keer het net wist te vinden dit seizoen, besloot een voorzet van Mikhail Rosheuvel in één keer op de schoen te nemen. De bal werd gekeerd door de Zwolle-doelman. Ook PEC kreeg wat kansen, maat Benjamin van Leer hield zijn doel schoon. 

In de tweede helft gingen beide ploegen nóg nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Voor supporters van beide ploegen was het duidelijk: wie scoorde zou de wedstrijd winnen. Zwolle was slordig in de afwerking. Veel van de doelpogingen werden hoog over de lat geschoten. 

NAC kreeg in de tweede helft de beste kansen. Na een goede aanval was het Rosheuvel die op doel wilde schieten. Zijn schot ging echter ruim over. Paolo Fernandes keerde terug in het elftal en kreeg van de trainer tien minuten speeltijd. Hij was aanwezig, maar maakte de verkeerde keuzes in het aanvallende spel. 

Door het gelijke spel tegen Zwolle staat NAC nog steeds op de zeventiende plek. De nummer 18, De Graafschap, treedt morgen aan tegen Ajax. Groningen (15e) en FC Emmen (16e) spelen zondag tegen elkaar. 

Thijs Kroezen


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief