Foto: Pixabay

‘Harde voorwaarden’ voor SC Hoge Vucht als de club blijft voortbestaan

  Sport

BREDA - Als SC Hoge Vucht mag blijven bestaan, dan kan het op strenge voorwaarden van de gemeente rekenen om incidenten in de toekomst te voorkomen. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de Bredase SP-fractie.


De SP stelde vragen over de maatregel van de KNVB, die alle elftallen van de club tijdelijk uit de competitie haalde, en de mogelijke gevolgen daarvan voor de club en voor andere partijen, zoals Advendo.

SC Hoge Vucht is bereid te verhuizen naar het sportcomplex van Advendo, maar sv Advendo heeft gemengde gevoelens bij de komst van SC Hoge Vucht naar hun sportpark. "Sv Advendo ziet enerzijds SC Hoge Vucht liever niet naar hun sportcomplex Kadijkje komen; anderzijds heeft sv Advendo een medegebruiker van het sportcomplex nodig, omdat de vereniging mede door een teruggelopen ledenaantal voor de uitdaging staat de huur voor het sportcomplex op te brengen", schrijft het college.

De voorgenomen verhuizing van SC Hoge Vucht naar het sportcomplex van sv Advendo en de toekomst van de Bredase Rugby Club zijn daarbij aan elkaar verbonden. De verhuizing van SC Hoge Vucht is nodig omdat de Bredase Ruby Club, die nu nog een complex deelt met SC Hoge Vucht, door de toename van het aantal leden een tweede veld nodig heeft. Het college laat weten dat verantwoordelijk wethouder Daan Quaars (VVD) nog steeds met alle betrokken partijen in gesprek is. over de kwestie.

Royement
Mocht SC Hoge Vucht worden geroyeerd dan gaat het college bekijken hoe ze het voetbal in de wijk kan blijven faciliteren. "Voor de jeugd in de wijk blijft de doelstelling om in de Hoge Vucht de voetbalsport te blijven beoefenen", schrijft het college. Voor Advendo zou een royement van SC Hoge Vucht betekenen dat het op zoek moet gaan naar andere oplossingen om de huur van het sportcomplex Kadijkje te kunnen betalen. De weg voor de Rugby Club ligt op dat moment nog altijd vrij om het voetbalveld om te bouwen tot rugbyveld.

Beslissing KNVB
De bond haalde begin deze maand alle elftallen van SC Hoge Vucht uit de competitie voor de duur van het onderzoek naar de incidenten. In totaal kan dat 60 dagen duren. SC Hoge Vucht is nog één incident verwijderd van een royement, zo gaf de KNVB eerder aan. Het is dus nog even afwachten wat het besluit van de KNVB is.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief