NAC won op 9 december zijn vorige thuiswedstrijd met 2-1 van Vitesse.
NAC won op 9 december zijn vorige thuiswedstrijd met 2-1 van Vitesse. (Foto: Peter Visser)

Jochem Kamphuis fluit laatste duel NAC voor de winterstop

  Sport

BREDA - De laatste wedstrijd van NAC voor de winterstop, zaterdag 22 december thuis tegen Heerenveen, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Het duel in het Rat Verlegh Stadion in Breda, waarvoor overigens geen kaarten meer beschikbaar zijn, begint zaterdag om 19.45 uur. 


Kamphuis wordt geassisteerd door Bas van Dongen en Daniel Siebert. De vierde official van dienst is Christian Mulder. Vanuit Zeist wordt de arbiter bijgestaan door Joey Kooij als VAR en Stefan de Groot als assistent-VAR. Jochem Kamphuis floot dit seizoen al twee keer eerder een wedstrijd van NAC: uit tegen VVV en Emmen. Beide duels gingen verloren. 

Niettemin zal NAC in de laatste wedstrijd van dit jaar het goede gevoel van de laatste twee competitieduels (winst tegen Vitesse en een gelijkspel tegen PEC Zwolle) door willen trekken. Een zege op Heerenveen zou een geweldige opsteker zijn en de club bovendien aansluiting geven bij de andere verenigingen die in het rechterrijtje van de ranglijst staan.

De selectie van NAC overwintert, na Portugal vorig jaar, dit keer in Zuid-Spanje. Als voorbereiding op de tweede seizoenshelft strijkt de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag van 5 tot en met 11 januari neer in Atamaría, in de buurt van de havenstad Cartagena. 

In het verleden was NAC tijdens de winterstop al eerder in Spanje te vinden, onder andere in Valencia. Dit keer reist de selectie nog zo'n 200 kilometer zuidelijker. De accommodatie waar de ploeg terechtkomt is gespecialiseerd in het ontvangen en faciliteren van sportteams. In Atamaria zijn dan ook alle faciliteiten binnen handbereik, waaronder verschillende voetbalvelden.

Het is de bedoeling dat NAC in de week, naast het trainingsprogramma, ook een oefenwedstrijd speelt. De locatie evenals de tegenstander zijn nog niet bekend.

Op 20 januari hervat NAC de competitie in Tilburg met het altijd beladen duel tegen Willem II.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief