Crowdfunding Rat Verlegh Stadion nadert 1,25 miljoen

  Sport

BREDA – De crowdfunding van een deel van de hypotheek voor de koop van het NAC-stadion staat zeven dagen na de aankondiging op 91 procent van het streefbedrag van 1,25 miljoen.


Crowdfundingplatform Crowdrealestate en NAC maakten toen bekend dat ze onderzoeken of een deel van de benodigde financiering met het crowdfundingplatform opgehaald kan worden. Dries Voesenek, mede-oprichter van Crowdrealestate is erg enthousiast dat de crowdfunding zo goed loopt. "Wij doen vaker grote projecten, maar NAC heeft natuurlijk een geweldige achterban en de verwachting was dan ook dat het bedrag van deze actie weleens snel kon oplopen." 

De crowdfunding was gestart omdat NAC tot 31 mei 2019 het exclusieve recht heeft om het 'eigen' stadion terug te kopen. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend een deelnamebedrag reserveren van minimaal 500 euro. De teller staat op dit moment op 1.144.200 euro. Voorinschrijven is nog steeds mogelijk via de website van Crowdrealestate. "We laten de crowdfunding in ieder geval doorlopen tot de 1,25 miljoen, maar in principe kan het bedrag bij deze peiling onbeperkt oplopen."

Begin 2019 worden de definitieve uitgangspunten gepubliceerd en wordt het mogelijk om de deelname af te ronden. Investeerders krijgen naast een hypothecaire zekerheid een vaste rentevergoeding van 5 procent per jaar. Ook betaalt NAC jaarlijks tien procent van het geleende bedrag terug. Door geld te lenen aan NAC dragen de investeerders structureel bij aan de verlaging van de huisvestingslasten. Doel van NAC is om op die manier meer financiële ruimte te creëren voor de (sportieve)ontwikkeling van de club.

Voor de aanschaf van de nu te koop aangeboden delen van het stadion is een kleine zes miljoen euro nodig.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief