Foto: Peter Visser

Dit heeft NAC gedaan in een weekje Spanje

  Sport

BREDA - NAC keert deze vrijdag na een week trainingskamp weer terug naar Nederland. Wat heeft de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag de afgelopen week gedaan?


Op zaterdagavond landde Mitchell van der Gaag met zijn spelers en staf op Alicante Airport om vervolgens zo'n 80 km zuidelijker neer te strijken op La Manga Club Resort. Hier verbleef de ploeg tot en met met deze vrijdag om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Zondag
De volgende dag moest de ploeg na het ontbijt meteen aan de bak. Op zondag mochten de spelers twee keer hun voetbalschoenen aantrekken. Tijdens de ochtendtraining werd er veel  gelopen, gekopt en werd er een positiespel gespeeld. Na de lunch onderwierp de trainersstaf de spelers aan techniekoefeningen en een uitgebreid positiespel.

Maandag
Op maandag kwam Spanje langzaam tot leven na de festiviteiten van Drie Koningen (6 januari), maar de ploeg van Mitchell van der Gaag mocht deze maandag gewoon weer trainen. In de ochtend nam Van der Gaag een groepje spelers onder handen op het trainingsveld. Paolo Fernandes, Giovanni Korte, Anouar Kali, Gervane Kastaneer en Karol Niemczycki mochten op het trainingsveld verschijnen. De trainingsintensiteit was deze training hoog. Er werd gespeeld in kleine ruimtes waarin je één keer mocht raken. In de middag stond de oefenwedstrijd tegen Sint Truiden op het programma. NAC won dit duel dankzij doelpunten van Robert Mühren en Mikhail Rosheuvel met 2-1.

Dinsdag
Op dag drie van het trainingskamp overheerste een ontspannen gevoel na de overwinning tegen Sint Truiden van een dag eerder. Terwijl de wedstrijdselectie ruimte in de ochtend een hersteltraining had, werkten de andere spelers zich wederom in het zweet. In de middag stond er geen training op het programma. De gehele selectie kreeg en vrije middag.

Woensdag
Woensdag stonden er voor de selectie gewoon weer twee trainingen op het programma. De ingrediuenten? Opnieuw veel lopen, maar ook krachttraining en het inslijpen van tactiek kwam aan de orde. Tijdens de ochtendtraining waren ongeveer 35 leden van de Business Club van NAC aanwezig. Zij zijn de selectie achterna gereisd en vertoefden drie dagen in Cartagena, op een steenworp afstand van het verblijf van NAC. Na afloop van deze training was het tijd voor een fotomoment. In de avond gingen de spelers en staf op bezoek in Cartagena voor een diner met het reisgezelschap.

Donderdag
Net als woensdag werd er donderdag twee keer getraind. De selectie werd verdeeld in twee groepen en wisselde elkaar af op het trainingsveld en in het krachthonk. In de ochtend waren het de aanvallers en middenvelders die als eerst naar buiten mochten. De verdedigers waren in het krachthonk te vinden tussen de gewichten. In de middag werden deze rollen omgedraaid.

Vrijdag
Tijd voor de terugreis. De selectie van trainer Mitchell van der Gaag werkte voor de vlucht naar huis eerst een extra laatste zware training af. Tijdens het laatste wedstrijdje op het trainingskamp waren Sydney van Hooijdonk, Pele van Anholt, Mitchell Te Vrede, Mounir El Allouchi, Marwin Reuvers, Daan Klomp, Greg Leigh en Karol Mets de grote winnaars. NAC vervolgt in Nederland de voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die begint met de uitwedstrijd tegen Willem II op zondag 20 januari 12.15 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief