Handbal in de Haagse Beemden.
Handbal in de Haagse Beemden.

Breda krijgt regionaal trainingscentrum handbal voor toptalenten

  Sport

BREDA - Breda krijgt per 1 augustus een regionaal trainingscentrum voor handbaltalent. Die intentie hebben het Nederlands Handbal Verbond (NHV), ROCWB (Graaf Engelbrecht en Johan Cruyff College Roosendaal), Gemeente Breda en Deltalent uitgesproken. 


Het  Regionaal Trainingscentrum voor jongens en meisjes en RTC+ voor meisjes handbal wil talentvolle handbalsters en handballers in de leeftijdsgroep van 12 tot 16 jaar en meisjes tussen 16 tot 22 jaar een volwaardig trainingsprogramma aanbieden, gekoppeld aan een studie. Daarmee krijgen handbaltalenten de kans door te stromen naar het Nationale programma van het NHV.  Om de sporter optimaal te kunnen bedienen wordt het onderwijsprogramma aangepast zodat er drie ochtenden in de week zaaltrainingen gegeven kunnen worden en twee trainingen fysiek en atletisch vermogen. "Deelnemers aan het RTC kunnen op woensdag en vrijdag met de eigen club blijven trainen en in het weekend met de eigen club in de competitie spelen", aldus de initiatiefnemers.

De partners noemen de komst van het RTC & RTC+ handbal Breda 'een mooie vervolgstap op het programma zoals Deltalent/Handbalschool Brabant al een aantal jaren wekelijks geeft aan talentvolle handballers en handbalsters.'  Door de samenwerking met Graaf Engelbrecht (Voortgezet Onderwijs) en Johan Cruyff College (MBO onderwijs) kan de student/sporter ook de gehele periode zijn onderwijs blijven volgen.

Het RTC & RTC+ start op 1 augustus 2019 met een trainer en een fysieke trainer en gaat trainen in de sporthal aan de Ganzerik te Breda.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief