Logo bredavandaag.nl
Foto: SAB Academie

SAB Academie Breda eert Johan Cruijff

  Sport

BREDA - De jeugdteams van de SAB Academie in Breda gaan vanaf volgend voetbalseizoen met de jeugd spelen met rugnummer 14. Dit is een eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie, aldus oprichter van de SAB Academie Ognjen Peric Panda.


De bedoeling is dat de academie van SAB volgend seizoen met al haar elftallen tot en met de onder 12 met rugnummer 14 spelen. "Bij de onder 13 komt het rugnummer wel duidelijk op het tenue te staan, maar zij gebruiken het niet allemaal als rugnummer." De keuze hiervoor is gemaakt als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie. "Johan Cruijff was een voetballer die altijd streefde naar technisch verzorgd voetbal waar spelers hun creativiteit mogen gebruiken. Deze filosofie proberen wij bij de voetbalacademie van SAB ook na te streven. Wij leiden met dezelfde filosofie onze talentvolle jeugdspelers op."

Ontwikkeling van voetbaltalent
"Centraal bij de ontwikkeling van onze spelers staan beleving en winnaarsmentaliteit, zelfstandigheid van spelers en het respectvol omgaan met elkaar en de tegenstander."  Naast het ontwikkelen van de technische vaardigheden is het doel van de academie om de mindset van spelers dermate te veranderen, dat zij tijdens een wedstrijd altijd zoeken naar voetballende oplossingen.

SAB Academie
De voetbalacademie is een onderdeel van voetbalvereniging SAB in Breda en heeft als doel om talentvolle jeugdvoetballers tot en met 12 jaar klaar te stomen voor een overstap naar een betaald voetbal organisatie (BVO). "Wij hebben al meerdere spelers van onze academie de stap zien maken naar de betaald voetbalclubs. Dat is natuurlijk fantastisch." De SAB Academie is in september 2018 gestart met een onder 9 en twee onder 10 elftallen. Vanaf het seizoen 2019/2020 breidt de SAB academie uit naar onder 9, -10, -11, -12 en 13 elftallen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief