Sneeuw op de voetbalvelden.
Sneeuw op de voetbalvelden. (Foto: Robbert Temmen)

Aankomend weekend algehele afgelasting amateurvoetbal

  Sport

BREDA - De KNVB heeft door het winterweer besloten dat er zaterdag een algehele afgelasting geldt voor de districten Noord, Oost, Zuid I en Zuid II en West I en West II. Voor de zondag geldt dat eveneens voor de genoemde districten én de B-categorie in de districten West I en West II. 


Overigens geldt de algehele afgelasting niet voor het landelijke amateurvoetbal. Hieronder vallen onder Tweede divisie, Derde Divisie en  Hoofdklasse bij de mannen, maar ook het toernooi om de KNVB-beker bij de vrouwen. Dat betekent dat het duel van Baronie, dat op bezoek gaat bij VV De Meern, een van de weinige duels die tot nog toe doorgaat. Ook de bekerwedstrijd tussen de vrouwen van Bavel en Ajax is nog niet afgelast.

Zaterdag zal er om uiterlijk 12.00 uur een beslissing genomen worden over de A-categorie in West I en West II. "Naast dat het in deze districten altijd relatief iets zachter is qua weer, is er tevens een groot aantal kunstgrasvelden, waarvan het nu nog niet zeker is of dat deze zondag wel of niet bespeelbaar zijn. Dit als gevolg van de verwachte hogere temperaturen", schrijft de KNVB op zijn website.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief