NAC is nog steeds druk met het zoeken naar een nieuwe directeur.
NAC is nog steeds druk met het zoeken naar een nieuwe directeur. (Foto: Wijnand Nijs)

NAC: 'Nog gesprekken met meerdere kandidaten voor directeurspost'

  Sport

BREDA - NAC voert nog met meerdere kandidaten gesprekken voor de functie van algemeen directeur. Dat laat NAC-woordvoerder Jasper Saeijs desgevraagd weten. Of dat betekent dat de eerder door BN DeStem genoemde Henri van der Aat niet komt, is onduidelijk. 


Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 14 januari kondigde voorzitter Joost Gielen aan op 'korte termijn' met een nieuwe directeur te komen. Daarop volgde het bericht van de krant dat Van der Aat de nieuwe man zou worden. NAC wilde toen én wil ook nu geen namen bevestigen. "Dat doen we nooit, ook nu niet. Dat is niet chique en kan in sommige gevallen mensen beschadigen."

Geen akkoord
Volgens Saeijs is er op dit moment met geen enkele kandidaat een akkoord. "Als dat er is, dan communiceren we dat via onze officiële kanalen." De club voerde én voert volgens hem gesprekken met meerdere kandidaten. Wanneer dat tot resultaat leidt, kan de woordvoerder niet zeggen. "We pakken dat zeer zorgvuldig aan, omdat dit een belangrijke beslissing is voor NAC. Of dat een aantal weken is, of misschien nog wat langer, dat durf ik niet te zeggen."

NAC stelde in december Nicole Edelenbos aan als interim-directeur. De oud-Feyenoord-directeur neemt de taken waar gedurende de periode dat NAC op zoek is naar een opvolger van de vertrokken Justin Goetzee. Die verklaarde zich solidair aan de eind september ontslagen Hans Smulders. 

Structuurwijziging
De zoektocht naar een nieuwe directeur betekent ook een structuurwijziging binnen de leiding van de club. Daags na het ontslag van Smulders gaf Gielen al aan dat de nieuwe technische man onder, in plaats van naast de algemeen directeur zou moeten gaan functioneren. Het aanstellen van een technisch manager zou de eerste taak moeten worden van een nieuwe algemeen directeur.

Om toch zaken te kunnen doen op technisch gebied vormde NAC een technisch platform, met daarin oud-spits Pierre van Hooijdonk, trainer Mitchell van der Gaag, jeugdmanager Tim Gilissen en Cor van Rooij. Dat leidde de afgelopen weken tot enkele nieuwe spelers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief