Logo bredavandaag.nl
De vrouwen gooiden alles in de strijd.
De vrouwen gooiden alles in de strijd. (Foto: Perry Roovers)

Dames VV Bavel in achtste finales beker afgedroogd door Ajax: 0-13

  Sport

BAVEL - De dames van VV Bavel zijn zondagmiddag uitgeschakeld in de achtste finales van het bekertoernooi. Tweevoudig landskampioen Ajax was, zoals van tevoren al werd verwacht, een maatje te groot. Het duel op sportpark De Roosberg in Bavel eindigde in 0-13 voor de Amsterdamse dames.


Vorige week zaterdag plaatste het team van trainer Mark van Gils zich op een ijskoud Bavels sportpark voor de achtste finales door met 2-1 van topklasser RVVH uit Ridderkerk te winnen. Dat was al een enorme stunt, maar nog zo'n verrassing zat er zondag niet in ondanks de aanwezigheid van honderden toeschouwers, spandoeken en fakkels, en de videoboodschap die de dames voorafgaand aan het duel ontvingen van Hélène Hendriks, televisiepresentator/verslaggever en voormalig hockeyster. In datzelfde filmpje liet ook oud-Ajacied Ronald de Boer van zich horen.

Tot aan de 26e minuut wisten de Bavelse dames gelijke tred te houden met Ajax, maar daarna was het met de weerstand snel gedaan. In het restant van de eerste helft scoorden de bezoekers zeven keer. Na rust kwamen daar nog eens zes doelpunten bij. Daarmee deden de vrouwen uit Amsterdam het in elk geval een stuk beter dan het eerste mannenteam van Ajax, dat zondag op het zelfde tijdstip op zijn beurt in De Kuip in Rotterdam met 6-2 werd afgedroogd door Feyenoord.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief