NAC won het thuisduel van De Graafschap met 3-0,
NAC won het thuisduel van De Graafschap met 3-0, (Foto: Peter Visser)

Degradatieduel De Graafschap-NAC onder leiding van Makkelie

  Sport

BREDA - Het degradatieduel tussen De Graafschap en NAC in Doetinchem staat vrijdag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De arbiter fluit om 20.00 uur voor het begin van de wedstrijd op De Vijverberg in Doetinchem. 


Makkelie wordt tijdens het duel bijgestaan door de assistenten Mario Diks en Hessel Steegstra. De vierde official van dienst is Luca Cantineau. Vanuit Zeist treedt Joey Kooij op als VAR en Peter Janson als zijn assistent.

NAC staat momenteel voorlaatste op de ranglijst met 16 punten uit 19 duels; De Graafschap is laatste met 15 punten. De winnaar van de wedstrijd houdt aansluiting met de andere ploegen die onderin bivakkeren; de verliezer komt in acuut degradatiegevaar. Helemaal aan het begin van dit seizoen won NAC de thuiswedstrijd tegen de Doetinchemers met 3-0 door doelpunten van Mitchell te Vrede, Karol Mets en Gianluca Nijholt.

Mogelijk krijgt NAC op De Vijverberg bij de tegenstander te maken met een oude bekende. Dinsdag maakte De Graafschap bekend dat het doelman Nigel Bertrams voor een half jaar heeft gehuurd van het Deense Nordsjaelland. Bertrams keepte vorig seizoen bij NAC 16 wedstrijden. Aan het begin van dit seizoen vertrok hij een dag na de eerste training naar Denemarken, om daar vervolgens niet aan spelen toe te komen in het eerste elftal. 

Voor aanvang van het cruciale duel wordt een minuut stilte gehouden voor de deze week overleden Jurrie Koolhof, oud-speler en -trainer van De Graafschap. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief