Foto: Wijnand Nijs

Krachthonk, videoruimte en bestuurskamer voor jeugdopleiding NAC bij Boeimeer

  Sport

BREDA - NAC Breda gaat de faciliteiten voor de jeugdopleiding op het terrein van BSV Boeimeer flink uitbreiden. Naast het kleedkamer- en kantinecomplex van BSV Boeimeer komen flexibele units te staan die exclusief door NAC gaan worden gebruikt.


De zes units worden in maart geplaatst en naar verwachting in april in gebruik genomen. Hierin komen onder andere een bestuurskamer, videoruimte, medische ruimte en krachthonk. "NAC zet hierdoor weer een volgende stap in het stimuleren van de doorstroom van eigen jeugd naar het eerste elftal", aldus de club. De uitbreiding komt vooralsnog alleen bij BSV Boeimeer en niet bij WDS'19, waar de lagere elftallen van de jeugdopleiding trainen.

Groeien
"We groeien steeds meer als jeugdopleiding en voor de verdere professionalisering hiervan is het nodig om de faciliteiten te verbeteren", vertelt Tim Gilissen, manager jeugdopleiding bij NAC. "In de jeugdopleiding hebben we momenteel ongeveer 140 spelers. Deze spelers werken dagelijks met videoanalyses, besprekingen, krachttraining en worden ook behandeld. Door het plaatsen van deze Units kunnen we ons programma goed uitbreiden."

Samenwerkingsverband
NAC heeft al jaren een samenwerkingsverband met BSV Boeimeer. De jeugdteams van NAC trainen dagelijks op het complex in de Haagse Beemden. Daarnaast spelen Jong NAC en de juniorenteams hun thuiswedstrijden bij Boeimeer.

Richard Breedijk, voorzitter van BSV Boeimeer geeft aan dat de uitbreiding met de zes units in goed overleg tussen beide clubs is gegaan. "Zeker op de zaterdag gaat ons dit meer ruimte geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ontvangst van de tegenstanders en scheidsrechters. Vanaf volgend seizoen gaan wij ook met het eerste elftal op zaterdag spelen. Dit komt dus goed uit." De units komen naast het kleedkamer- en kantinecomplex van BSV Boeimeer te staan. "Afgelopen week hebben wij al met palen gekeken hoeveel plek deze Units in beslag nemen en we hebben daarvoor een ruimte in het gras ingericht", aldus Breedijk.

Ontwikkeling
Het ontwikkelen van jeugdspelers uit de regio blijft een belangrijke pijler in het sportieve beleid van NAC. Gilissen wijst erop dat de afgelopen jaren verschillende jeugdteams gepromoveerd zijn en een flink aantal spelers de stap heeft gezet naar NAC 1. Van de 24 spelers die op het trainingskamp met het eerste naar Spanje zijn geweest, waren er zeven afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. "Daarnaast hebben we ook nog een aantal jongens bij Helmond Sport spelen."

Toekomst
"Door te kiezen voor een flexibele oplossing kan de jeugdopleiding de komende jaren goed vooruit", aldus Gilissen. Voor de langere termijn overlegt NAC met de gemeente over ander opties. Zo wordt er nog steeds nagedacht voor een gezamenlijk trainingscomplex voor de jeugd en het eerste elftal van NAC. Het eerste elftal van NAC traint momenteel nog in Zundert.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief