Laurens ten Dam in actie tijdens de proloog van de Tour van 2015 in Utrecht.
Laurens ten Dam in actie tijdens de proloog van de Tour van 2015 in Utrecht. (Foto: Rob Schleiffert/Flickr.com)

Krijgt wielerploeg Jumbo-Visma Breda als thuisstad?

  Sport

BREDA - Wielerploeg Jumbo-Visma is met de gemeente Breda in gesprek over de mogelijke vestiging van de ploeg in Breda. “We zijn op zoek naar een nieuwe thuisstad”, gaf oud-renner en Bredanaar Stef Clement woensdagavond aan tijdens de kick-off van de Vuelta in Mezz.


De ploeg klopte zelf aan bij de gemeente Breda. “En ik heb dan de eigenschap de deur open te doen en in gesprek te gaan”, zegt wethouder Daan Quaars (sport, VVD) met een kwinkslag. “We hebben ze met open armen ontvangen en een eerste gesprek gevoerd, niet meer en niet minder.”

Breda en Jumbo-Visma gaan verder met elkaar in gesprek, aldus Quaars. “Kijken wat zij nodig hebben en wat wij kunnen betekenen. Met de Vuelta in het vooruitzicht is dit natuurlijk een hele leuke gesprekspartner”, verwijst hij naar de komst van de Spaanse wielerronde naar Breda in augustus 2020.

Clement gaf aan de link met Breda wel te zien ‘gezien de kleuren geel-zwart.’  De gecombineerde wieler-schaatsploeg heeft momenteel een service-centrum in Den Bosch, waar onder meer materiaal als fietsen en Tacx-trainers opgeslagen staan. Daarnaast is er een kantoor in Zoetermeer.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief