Mitchel van der Gaag ziet zichzelf met NAC terug aan de bodem van de eredivisie. Foto: Peter Visser

Tenenkrommend NAC faalt in de Achterhoek

Door: Thijs Kroezen Sport

DOETINCHEM/BREDA - Niets. Dat is wat NAC had in te brengen tegen De Graafschap vrijdagavond. De wedstrijd die gewonnen moest worden, ging kansloos verloren. NAC is op dit moment de allerslechtste ploeg van de hele Eredivisie.

Een meer dan belangrijke wedstrijd. NAC ging op bezoek in Doetinchem bij de enige ploeg die tot dusver minder punten had gehaald in de competitie. Het was op geen enkel moment zichtbaar in de wedstrijd. De Graafschap was feller, zette meer druk dan NAC en creĆ«erde kansen. Na een half uur resulteerde dat in de 1-0 voor de thuisploeg. Een schot van Delano Burgzorg leek houdbaar, maar niet voor het eerst dit seizoen zag Benjamin van Leer er niet goed uit.

Niets. Dat is wat er in de tweede helft veranderde. De Graadschap was nog steeds de betere ploeg. Het grootste verschil was het druk zetten op de tegenstander. Waar NAC bijna geen kans kreeg om op te bouwen, mocht de thuisploeg de bal hebben en het voetballend oplossen.

Vijf minuten na rust kregen de Superboeren een makkelijk gegeven vrije trap. Youssef el Jebli ging achter de bal en gooide de wedstrijd op slot door de bal in de kruising te schieten. Iedereen wist dat dit NAC niks meer kon inbrengen. De genadeklap kwam in de allerlaatste minuut. Wederom werd een vrije trap benut: 3-0.

De Bredanaars kregen nog een paar kansjes, maar de beslissing was al gevallen. NAC staat na de 3-0 in Doetinchem allerlaatste en dat doet pijn. Ook trainer Mitchell van der Gaag moet zichzelf gaan afvragen of hij de man is om dit nog recht te trekken. Alles wat hij tot dusver uit de hoge hoed toverde mislukte. Het wordt een zware tijd in Breda.