Jeugd van NAC aan het trainen.
Jeugd van NAC aan het trainen. (Foto: Wijnand Nijs)

Ruim 92.000 euro voor jeugdopleiding NAC

  Sport

BREDA - NAC-supporters hebben via de VriendenLoterij 92.819 euro ingezameld voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van de club.


Het geld is afkomstig van deelnemers aan de VriendenLoterij, waarbij deelnemers de mogelijkheid hebben om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.  

Bij NAC Breda gaat de schenking naar de jeugdopleiding, onder andere voor scholing van de jeugdspelers zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid, daar niet alle kinderen doorstromen naar het betaalde voetbal.

Top 10 opbrengsten supporters
NAC Breda is dit jaar een plaats gestegen en staat op plek 10 in de lijst Eredivisie voetbalclubs die dit jaar door supporters via de VriendenLoterij steun ontvangen. Op de eerste plaats staat Ajax met ruim 1,5 miljoen, gevolgd door Feyenoord met iets meer dan 1,4 miljoen. PSC volgt op ruime afstand als derde met net geen half miljoen.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief