Foto: Flickr.com/31064702@N05

Alle teams Hoge Vucht uit competitie gezet door KNVB

  Sport

BREDA - Het doek lijkt gevallen voor SC Hoge Vucht. De tuchtcommissie van de KNVB heeft het onderzoek naar de club uit Hoge Vucht afgerond. De conclusie: teams van de Bredase voetbalvereniging zijn per direct uitgesloten van verdere deelname aan alle voetbalcompetities.


Wat de gevolgen zijn voor de club en onder meer Advendo, waarmee SC Hoge Vucht in gesprek was over het complex, kan Wethouder Daan Quaars (Sport, VVD) nog niet zeggen. "De uitspraak is nu nog vers. De tuchtcommissie heeft uitspraak gedaan en mij op de hoogte gesteld."

De onderbouwing van deze uitspraak volgt over twee weken. SC Hoge Vucht heeft nog de mogelijkheid om tegen deze uitspraak in beroep te gaan. "Ik kan me voorstellen dat zij hier gebruik van gaan maken." 

Een woordvoerder van de KNVB bevestigt het besluit van de voetbalbond. "Reden is dat de leden van de vereniging zich gedurende een langere periode structureel schuldig hebben gemaakt aan wangedrag en fysiek en verbaal geweld. Daarmee heeft het de belangen van de KNVB en de voetbalsport in het algemeen geschaad." Voor de KNVB is er onvoldoende vertrouwen dat dit op korte termijn zal veranderen, waardoor de tuchtcommissie heeft besloten om de meest vergaande sanctie op te leggen. "Binnen veertien dagen volgt de gemotiveerde uitspraak van de tuchtcommissie. Vanaf dat moment heeft SC Hoge Vucht nog één maand om hiertegen in beroep te gaan. Als de vereniging besluit beroep aan te tekenen, betekent dat niet dat de straf wordt opgeschort."

Quaars heeft vrijdagochtend geprobeerd om in contact te komen met het bestuur van SC Hoge Vucht. "Dat is op dit moment nog niet gelukt, maar dat gaat wel gebeuren. Ik ga de betrokken partijen uitnodigen om weer met elkaar aan tafel te gaan zitten. Dit gesprek krijgt nu wel een nieuwe wending door deze uitspraak." Ook SV Advendo uit Hoge Vucht kan een bericht ontvangen van Quaars. "Ook zij moeten op de hoogte gesteld worden van deze nieuwe ontwikkelingen."  De bedoeling was dat zij samen met SC Hoge Vucht gebruik zouden gaan maken van Sportpark 't Kadijkje.

Vijf jaar geleden werd voor het laatst een club door de tuchtcommissie ontzet uit het lidmaatschap van de KNVB. Toen ging het om Hargasport uit Schiedam.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief