Foto: Peter Visser

Laat NAC het publiek tegen FC Groningen weer juichen?

  Sport

BREDA - NAC ontvangt op zaterdag 23 februari om 20.45 uur FC Groningen in het Rat Verlegh Stadion. Het Avondje NAC staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. Laat NAC het publiek tegen FC Groningen weer juichen?


NAC en FC Groningen speelden in totaal 79 onderlinge duels. FC Groningen ging er 31 keer met de drie punten vandoor en de Bredanaars wonnen 23 keer. In Breda is de balans top op heden wel in het voordeel van de thuisploeg. De Bredanaars wisten van de 39 ontmoetingen in Breda 15 keer de punten in het zuiden te houden. FC Groningen mocht tien keer de volle buit mee terug nemen naar Groningen.

Het meest recente duel tegen FC Groningen eindigde op 2 december 2018 in een 5-2 nederlaag voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. In de meest recente editie in het Rat Verlegh Stadion lukte het wel om te winnen. Op zaterdag 16 september 2017 won NAC met 2-1 dankzij twee doelpunten van Rai Vloet, maar dat was de enige Bredase driepunter in de laatste veertien ontmoetingen tussen beide ploegen. Vijf keer werd het gelijk en acht keer verloor NAC.

NAC heeft dit seizoen een passzuiverheid van 78,8 procent. Alleen de huidige top-4 en PEC Zwolle hebben dit eredivisieseizoen een hogere passzuiverheid dan de Bredanaars. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag heeft na de winterstop meer moeite om voorin stootkracht uit te oefenen. In de laatste vijf competitiewedstrijden kwam de ploeg gemiddeld tot twee schoten op doel. In totaal werd er tien keer op goal geschoten. Voor de winterstop lag dat gemiddelde bij de ploeg uit Breda op 3,6.  

Sinds dit kalenderjaar heeft Ramon-Pascal Lundqvist met elf dribbels de meeste succesvolle dribbels aan de kant van NAC Breda. Mikhail Rosheuvel creëerde wel meer kansen dan de Zweed. Rosheuvel is er tegen FC Groningen niet bij. Hij is disciplinair geschorst. De verwachting is dat Mitchell te Vrede wel weer deel uitmaakt van de selectie. Te Vrede maakte enkel tegen sc Heerenveen meer eredivisiedoelpunten dan tegen FC Groningen. De Groningers zijn goed in vorm Vier van de vijf wedstrijden na de winterstop werden in winst omgezet. Het enige minpunt van de bezoekers van zaterdag is de 2-1 nederlaag op bezoek bij koploper PSV. Dankzij de reeks is de ploeg gestegen naar de negende plaats in de eredivisie. NAC staat momenteel met zestien punten op de laatste positie in de Eredivisie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief