De ontslagen Hans Smulders en RvC-vz Joost Gielen.
De ontslagen Hans Smulders en RvC-vz Joost Gielen. (Foto: Wijnand Nijs)

Rvc en aandeelhouders NAC erkennen fouten

  Sport

BREDA - De raad van commissarissen en de aandeelhouders van NAC hebben in een gesprek met vertegenwoordigers van de verschillende supportersvertegenwoordigers erkend fouten te hebben gemaakt.


Daarbij ging het volgens aandeelhouders Wim van Aalst en Paul Burema en commissarissen Joost Gielen en Joost van Mierlo om fouten op technisch gebied 'waardoor de club in de huidige sportieve situatie beland is.' Dat blijkt uit het gespreksverslag dat de supporters online hebben geplaatst.

Uit het gesprek is gebleken dat de controle op de ontslagen technisch Hans Smulders nauwelijks aanwezig was. "Daarnaast is niet adequaat gereageerd op zijn vertrek." Het viertal gaf aan dat ingezet wordt op een goede basis voor de club. "Dit kost tijd, maar die is er eigenlijk niet."

De basis moet volgens de aandeelhouders gevormd worden door een sterke algemeen directeur, een technisch directeur een technisch hart en een technische man in de RvC. Die laatste functie zou mogelijk eveneens een betaalde taak kunnen zijn. De supporters constateren dat er binnen de RvC en de aandeelhouders geen kennis is zo'n technische man te beoordelen.

De supporters hebben in het gesprek, dat ze kritisch en constructief noemen, aangegeven zich zorgen te maken over de eigendomsstructuur, waarbij de huidige aandeelhouders niet meer wil investeren dan ze al doen. Overigens geven de aandeelhouders aan dat er commercieel nog groei zit in de mogelijkheden. Mocht NAC degraderen, dan vullen de aandeelhouders een mogelijk tekort aan.

De supporters brachten ook de positie van Gielen ter sprake. De afstand tussen de voorzitter en de werkvloer zou te groot zijn, waardoor mensen op cruciale posities opstappen. Daarmee wordt verwezen naar Tim Gilissen en Eric Matijsen. De aandeelhouders en Gielen gaven aan dat een vertrek van de laatste de rust in de club niet ten goede zou komen.


 

FOTOSERIES