Karol Mets scoorde tegen de Graafschap.
Karol Mets scoorde tegen de Graafschap. (Foto: Peter Visser)

Mets vertrekt voor drie keer koopprijs naar Zweden

  Sport

BREDA - Karol Mets verruilt NAC Breda per direct voor het Zweedse AIK Fotboll. NAC bereikte een akkoord met de Zweden over de voorwaarden, waarna deze donderdag ook Mets zelf rond is gekomen met de club uit Solna. NAC ontvangt voor de 25-jarige Est minimaal het drievoudige van de transfersom die in het verleden voor hem is betaald en heeft daarnaast een percentage bij doorverkoop bedongen.


Twee weken geleden diende Karol Mets een dag voor de wedstrijd tegen Vitesse een transferverzoek in. Gezien de ongelukkige timing van het transferverzoek en het ontbreken van de mogelijkheid om een vervanger te halen, was NAC in principe niet bereid om mee te werken aan een vertrek, tenzij een transfersom zou worden betaald die in verhouding staat tot de situatie. "Aangezien AIK Fotboll daar uiteindelijk aan heeft voldaan, is in samenspraak met directie en technische staf besloten de verdediger te verkopen."

NAC nam Karol Mets in de zomer van 2017 over van het Noorse Viking FK. In totaal kwam de Ests international tot 42 officiële wedstrijden voor NAC, waarin de verdediger twee keer wist te scoren.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief