Eindelijk verkoeling voor NAC Museum.
Eindelijk verkoeling voor NAC Museum. (Foto: NAC Museum)

NAC Museum 'cooler' met gewenste airco

  Sport

BREDA - Het NAC Museum is verlost van de hoge en te hoge temperaturen in de zomer. Dankzij een crowdfundingactie en de hulp van NAC kon het museum eindelijk een airco aanschaffen.


"Dat klimaatbeheerssysteem is hard nodig om de collectie, zoals de kampioensvlag uit 1921 en de oprichtingsnotulen uit 1912, te beschermen tegen de hitte", aldus het NAC Museum.  Met de aanschaf van de airco gaat een grote wens in vervulling van het NAC Museum. Het nieuws werd donderdagavond 14 maart dan ook met groot applaus ontvangen op de vrijwilligersborrel van de stichting.
 
"Het is soms bloedheet in de zomer in het NAC Museum, af en toe wel veertig graden", zegt archivaris John de Leeuw. "En dat is natuurlijk vervelend voor de bezoekers en de vrijwilligers van het NAC Museum. We hebben een mooie filmzaal, maar daar komen de mensen drijfnat uit. Maar veel erger is het voor onze collectie, want die beschadigt bij hoge temperaturen."
 
"Dat probleem is nu opgelost en daar zijn we heel erg blij mee", vervolgt de secretaris van het NAC Museum. "We zijn dan ook superblij met iedereen die ons geholpen heeft om de aanschaf van de airco te realiseren. Via de crowdfundingactie of op een andere manier. Met de installatie van de airco is afgelopen week een begin gemaakt, dus laat de zomer maar komen!"
 
Het NAC Museum begon half oktober 2018 met een crowdfundactie om 15.000 euro bij elkaar te halen voor een klimaatbeheerssysteem. Dat bedrag werd niet gehaald, maar dankzij de hulp van NAC en de medewerking van installateur Qlimaat Totaal en leverancier Daikin is de realisatie daar.
 
Het NAC Museum is iedere woensdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en op aanvraag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief