NAC verliest kansloos van FC Utrecht.
NAC verliest kansloos van FC Utrecht. (Foto: Peter Visser)

Opnieuw wanprestatie NAC: degradatie kwestie van tijd

  Sport

BREDA – Acht punten achter de nummer zeventien, een kansloze thuisnederlaag en wederom geen uitzicht op verbetering. Alleen een wonder van de hoogste categorie kan NAC nog behoeden van degradatie, maar het lijkt ijdele hoop. 


Na de eerste helft was het al duidelijk: NAC ging wederom niet winnen in 2019. FC Utrecht stond met 0-2 voor en NAC was bijna niet gevaarlijk geweest in de eerste helft. Utrecht voetbalde niet goed, maar dat is dit seizoen ook niet nodig tegen de geel-zwarten. Een corner en een penalty waren voldoende voor een comfortabele voorsprong. 

Iedereen in het stadion hoopte nog op een wederopstanding in de tweede helft, maar het werd alles behalve dat. NAC knakte. Utrecht liep uit naar een 0-4 voorsprong en het publiek was woedend. Het 'schaam je kapot' rolde van de tribunes en de witte zakdoekjes werden her en der zichtbaar. Het sloeg snel om cynisme met luid applaus voor de tegenstander en 'always look on the bright side of life'. 

Trainer Mitchell van der Gaag zat er verslagen bij in de dug-out, voorover gebogen en zijn hoofd  steunend op zijn hand. Hij zal zich na vanavond af moeten vragen of hij de man is die NAC door de laatste, belangrijke en waarschijnlijk zure fase van het seizoen moet loodsen. 

De degradatie van NAC lijkt een kwestie van tijd. Als het in belangrijke wedstrijden zoals het duel met FC Utrecht niet lukt én de concurrentie wel punten blijft pakken is dat de enige conclusie. Voor de NAC-supporter zal het wederom een pijnlijke aangelegenheid worden, maar één ding is zeker: zij zullen blijven komen. En alleen dat maakt dat deze club nooit verloren zal gaan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief