NAC stadion
NAC stadion (Foto: Peter Visser)

Brood nieuwe trainer NAC, Penders weg

  Sport

BREDA - NAC Breda heeft overeenstemming bereikt met Ruud Brood. De 56-jarige Gorinchemmer volgt de onlangs opgestapte Mitchell van der Gaag op als hoofdtrainer van het eerste elftal. Brood tekent een contract tot het einde van het seizoen, waarna de samenwerking vanuit beide kanten wordt geëvalueerd.


Brood, die maandag voor het eerst voor de groep staat, krijgt bij zijn uitdaging bij de Parel van het Zuiden de beschikking over assistent-trainer Regilio Vrede. De komst van Vrede houdt in dat Rob Penders en Maurice Verberne per direct vertrekken uit de technische staf van het eerste elftal. 

Brood debuteerde in seizoen 2004/2005 als hoofdtrainer bij Helmond Sport, dat hem huurde van NAC. In de afgelopen jaren was de oefenmeester actief als (assistent-)trainer bij Heracles Almelo, RKC Waalwijk, Roda JC, N.E.C. Nijmegen en PSV. 

Regilio Vrede nieuwe assistent-trainer
Ruud Brood krijgt met Regilio Vrede een nieuwe assistent-trainer tot zijn beschikking. Dit naar aanleiding van de gesprekken die de nieuwe hoofdtrainer heeft gevoerd met de clubleiding, waarin zij gezamenlijk tot de beslissing zijn gekomen om meerdere veranderingen door te voeren in de technische staf. Vrede werkte eerder al samen met Brood bij RKC Waalwijk en Roda JC. 

Vertrek Penders en Verberne

De komst van Regilio Vrede betekent direct ook het vertrek van Rob Penders en Maurice Verberne uit de technische staf van het eerste elftal. De contracten van beide assistenten liepen aan het einde van het seizoen al af en door de nieuwe situatie is besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Voor Rob Penders betekent dit een einde aan een dienstverband van maar liefst negentien jaar bij de Parel van het Zuiden. De club hoopt binnenkort met Penders om tafel te gaan om de mogelijkheden tot een passend afscheid te bekijken.

Zoektocht naar tweede assistent
Nicole Edelenbos is blij dat de Bredase club kort na het vertrek van Van der Gaag een opvolger heeft gevonden: "In onze ogen is hij in ieder geval voor de korte termijn de juiste man op de juiste plek. Daarnaast voegen we met Regillio nog wat extra vers bloed toe en bekijken we de mogelijkheden om nog een extra nieuwe assistent-trainer toe te voegen aan de technische staf", stelt Edelenbos. "Wij hopen met alle wisselingen binnen de technische staf scherpte te krijgen en met energie en kracht de laatste wedstrijden in te gaan, waarin alles op alles moet worden gezet om de laatste kans die er ligt te grijpen." 

Voor Ruud Brood voelt het goed om terug te keren in Breda, laat hij via NAC weten: "Mijn liefde voor NAC heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik heb er voorheen met veel plezier gevoetbald en gewerkt. Op het moment dat de club aanklopte voelde ik dan ook direct dat ik het moest doen."

Veranderingen in de organisatie
"Na gesprekken met de directie, aandeelhouders en RVC, zijn we tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk is om op zeer korte termijn veranderingen door te voeren binnen de organisatie, met name op technisch vlak. Ik realiseer mij dat het een enorme uitdaging is, maar ik ben strijdbaar genoeg om er samen met Regilio en iedereen bij de club alles aan te doen om in de resterende wedstrijden alles uit de groep te halen wat er in zit."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief