Logo bredavandaag.nl
Danny Makkelie in actie tijdens de wedstrijd NAC-Heracles eerder dit seizoen.
Danny Makkelie in actie tijdens de wedstrijd NAC-Heracles eerder dit seizoen. (Foto: Screenshot Fox Sports)

Makkelie fluit degradatiekraker NAC-FC Emmen

  Sport

BREDA - De wedstrijd tegen Emmen die vermoedelijk bepaalt of NAC nog een rol van betekenis speelt de rest van dit seizoen in de Eredivisie, staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt. 


Makkelie wordt in het uitverkochte Rat Verlegh Stadion in Breda geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Als vierde man fungeert Stan Teuben. De VAR bij deze wedstrijd is Pol van Boekel en zijn assistent Martijn Beijer. Het is al de vijfde keer dit seizoen dat een duel van NAC gearbitreerd wordt door Makkelie.

Bij een overwinning komt NAC op 2 punten van Excelsior en De Graafschap, die respectievelijk op plaats 17 en 16 staan. Dat zijn de plekken die aan het eind van de competitie recht geven op deelname aan de nacompetitie. Vooralsnog lijkt dat het hoogst haalbare voor NAC, met na Emmen nog vier wedstrijden te gaan: achtereenvolgens uit tegen Fortuna Sittard, thuis tegen Feyenoord en PEC Zwolle en in de laatste speelronde uit tegen Heerenveen.

NAC-FC Emmen begint vrijdag om 20.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief