Ten Rouwelaar bij de eerste training van dit seizoen.
Ten Rouwelaar bij de eerste training van dit seizoen. (Foto: Peter Visser)

Aftellen naar Emmen: 'Onderschatting, echt niet'

  Sport

BREDA - Het is - opnieuw - misschien wel de wedstrijd van het seizoen: NAC-FC Emmen. Vrijdag nemen beide degradatiekandidaten het tegen elkaar op. Hoe kijkt Jelle ten Rouwelaar, die ooit debuteerde bij Emmen, tegen deze wedstrijd aan? "Onderschatting van Emmen, in ons geval echt niet."


Ten Rouwelaar debuteerde precies twintig jaar geleden als doelman in het betaalde voetbal bij FC Emmen, maar inmiddels staat hij al een eeuwigheid bij NAC onder contract. Eerst als doelman met de meeste achtereenvolgende wedstrijden onafgebroken in de goal, en sinds een paar jaar als keeperstrainer.

Gevoel bij Emmen
Heeft hij desondanks nog een bijzonder gevoel bij Emmen? "Een heel klein beetje. Ik ben daar natuurlijk als prof begonnen, ben daar ook als 15-jarige naartoe gegaan. Daar ben ik snel volwassen geworden. Ik heb daarna natuurlijk voor veel andere clubs gespeeld en nu bij NAC."

Hoe bereidt hij zijn keepers voor op zo'n wedstrijd als die van vrijdag? "Je hebt het er natuurlijk wel over hoe belangrijk zo'n wedstrijd is. Maar dat was ook het geval als dit Fortuna Sittard was geweest."

"Je hebt het er altijd over, maar nu iets meer omdat we in nood zitten. Je probeert je jongens voor te bereiden op wat komen gaat. De ene keer met wat meer focus, de andere keer wat losser, maar wel op zo'n manier dat ze het beste presteren."

Bij tegenstander Emmen staat een jonge doelman onder de lat, Scherpen, die zich inmiddels in de kijker heeft gespeeld. "Het is leuk om te zien dat er een jonge gast op de goal staat, hij speelde vorige jaar al met de beloften tegen onze Karel. Het is mooi dat hij als keeper een kans krijgt om vlieguren te maken, dat is vaak lastig. Een keeper valt nooit maar tien minuten in."

Meer vertrouwen
Vrijdag 20.00 uur staat NAC aan de aftrap in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion. Is NAC er klaar voor? "Je kunt moeilijk zeggen dat ie er zo in ligt, dat moet blijken. Natuurlijk is er wat meer vertrouwen na de laatste resultaten, dat merk je wel."   


 

FOTOSERIES