De FC Emmen-fans worden vrijdag ontvangen door 19.000 NAC-supporters.
De FC Emmen-fans worden vrijdag ontvangen door 19.000 NAC-supporters. (Foto: Peter Visser)

Aftellen naar Emmen: 'Een bar van honderd meter, toch?'

  Sport

BREDA - Het is - opnieuw - misschien wel de wedstrijd van het seizoen: NAC-FC Emmen. Vrijdag nemen beide degradatiekandidaten het tegen elkaar op. Jo Wubbels is voorzitter van de Supportersvereniging van FC Emmen. Hij stapt vrijdag om 15.00 uur in de bus naar Breda. "We zijn vol verwachting."


Wubbels kijkt uit naar het Avondje NAC. "Ik zei al tegen de secretaris van onze club, als je aan de bar wilt zitten, moet je ver lopen. Er is toch een bar van honderd meter?", lacht de voorzitter. "Heb ik dat niet ergens gelezen?"

Nu is er bier genoeg, zelfs voor bezoekers uit Emmen. Maar een bar van 100 meter, in elk geval niet bij het uitvak. "Het leeft in elk geval enorm hier. Na de overwinning op Heerenveen hebben we weer wat hoop gekregen dat we het vege lijf kunnen redden."

Voor de Emmenaren is de Eredivisie een groot avontuur. "Alles is nieuw, maar we hopen een tweede seizoen mee te pikken. Ga je er weer uit, wat blijft er dan nog over van de selectie, bijvoorbeeld. Dat zou echt jammer zijn."

Aan de ontmoeting met NAC in Emmen heeft Wubbels goede herinneringen. "Dat was enorm positief", lacht hij. Het was voor Emmen de eerste thuisoverwinning in de Eredivisie. De stemming in Emmen was tegen NAC goed. "Het lijkt me bij jullie een gemoedelijke sfeer."   

En de wedstrijd? "Emmen kan vrijer spelen, er is natuurlijk zoveel gebeurd bij NAC. Hoe dat overkomt? Wel amateuristisch." Als het aan Wubbels ligt, blijft NAC ook in de Eredivisie. "Ik vind NAC echt een club voor de Eredivisie, qua stad, hoe het publiek erachter staat en hoe trouw het is. Het is echt zonde dat ze onderaan staan. Desalniettemin hoop ik dat Emmen drie punten pakt, al gun ik jullie alles. Maar moge de beste winnen."

NAC-FC Emmen, vrijdag 20.00 uur.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief