NAC-Feyenoord op 3 maart 2018 eindigde in 2-1.
NAC-Feyenoord op 3 maart 2018 eindigde in 2-1. (Archieffoto: Peter Visser)

Tis erop of eronder woensdagavond voor NAC

  Sport

BREDA - Het is woensdagavond erop of eronder voor NAC in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Er moet absoluut gewonnen worden van de nummer 3 van de Eredivisie om de al weken aanstaande rechtstreekse degradatie te voorkomen of in elk geval nog even uit te stellen. En zelfs bij winst is handhaving bijna een utopie. 


Bij verlies van NAC blijft het verschil met de nummer 17 op de ranglijst, Excelsior, 5 punten. Maar Excelsior speelt donderdagavond de uitwedstrijd bij ADO den Haag. Mochten de Kralingers daar winnen, dan valt definitief het doek voor NAC. De twee resterende wedstrijden, uit tegen Heerenveen en thuis tegen PEC Zwolle, doen er dan niet mee toe. 

In 1974 won NAC op de laatste speeldag met 1-0 van Feyenoord door een doelpunt van Bertus Quaars en handhaafde zich daardoor in de Eredivisie. Vorig seizoen zegevierde NAC in een kolkend Rat Verlegh Stadion met 2-1 over Feyenoord. Zo'n zelfde scenario is woensdagavond vereist om het kleine sprankje hoop nog levend te houden. Wellicht dat NAC enige moed kan putten uit het feit dat bij Feyenoord een aantal belangrijke namen ontbreken. Robin van Persie, Ridgeciano Haps en Cuco Martina zijn niet fit of geblesseerd; Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis zijn beide geschorst. 

De wedstrijd begint om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. In Zeist treedt Danny Makkelie op als VAR.

FOTOSERIES