Foto: Peter Visser

NAC gaat kopje onder terwijl supporters clubliefde tonen

  Sport

BREDA - Het NAC van dit seizoen is mogelijk het aller slechtste NAC uit de historie van de club. Dat werd woensdagavond maar weer eens pijnlijk duidelijk toen er kansloos van Feyenoord werd verloren en de laatste hoop op nacompetitie vervloog. Wie nu nog gelooft in een ontsnapping van de Bredanaars, wordt door iedereen voor gek verklaard.


Twee individuele fouten zorgden ervoor dat NAC al in de rust tegen een kansloze 0-2 achterstand aankeek. Eerst was het Grad Damen die besloot te pingelen op de rand van zijn eigen zestien. Feyenoord veroverde de bal en Jeremiah St. Juste schoot direct raak. Ook de tweede treffer was een zeer pijnlijke. Een schot van Dylan Vente ging recht op Benjamin van Leer af, maar glipte door zijn vingers: 0-2.

Trainer Ruud Brood greep hard in in de rust en liet Mitchell Te Vrede en Mikhail Rosheuvel, die allebei niks presteerden, achter in de kleedkamer. Sydney van Hooijdonk en Sullay Kaikai mochten het proberen. Het zorgde voor een kleine opleving, maar uiteindelijk liep Feyenoord eenvoudig uit naar 0-4.

Voor de NAC-supporters maakte dat niet meer uit. Op de tribunes was de degradatie inmiddels geaccepteerd en werd er niets dan clubliefde getoond. Niet naar de spelers, maar naar elkaar, de historie en de toekomst. Hoe zwart die er op dit moment misschien uit mag zien.

Donderdag kan het doek voor NAC definitief vallen als Excelsior wint van ADO Den Haag. Als de Rotterdammers gelijk spelen is er een gat van zes punten en qua doelsaldo staat NAC er veel slechter voor. Als ADO wint van de nummer zeventien is er theoretisch nog een kans op handhaving, maar dan moet de ploeg die na de winterstop slechts één keer wist te winnen ineens twee keer op rij winnen.

Thijs Kroezen

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief