Breda Future 2015
Breda Future 2015 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Tegenvaller voor proftennistoernooi Breda: geen plek op kalender

  Sport

BREDA - Het is de organisatie van het proftennistoernooi in Breda niet gelukt een plek op de kalender van de ATP te bemachtigen. De Bredase organisatie mikte op een Challenger-toernooi als opvolger van Breda Future.


"Helaas is gebleken dat de ATP-kalender bomvol zit", laat een teleurgestelde Mike van Velzen weten. "We hadden lang het idee dat we op het vinkentouw zaten." Uiteindelijk bleek er in de gewenste periode in september geen plek. "We zijn ook gebonden aan wat mogelijk is bij Markant."

Twee jaar geleden besloot de Bredase organisatie te mikken op een Challenger-toernooi. "Omdat de Future-toernooien op de schop gingen leek het ons een goed idee om door te groeien naar het Challenger-niveau."

Dat zag er in eerste instantie goed uit, totdat de ATP dus met het negatieve bericht kwam. "Dat was wel een tegenvaller", geeft de toernooidirecteur aan. Even werd gedacht aan het overnemen van de Challenger-licentie van Den Haag. "Maar die is al naar Amersfoort."

De organisatie gaat nu proberen of er komend jaar plek is. "Daarover willen we in het vierde kwartaal duidelijkheid hebben." Daarmee is 2020 geen zekerheidje. "We zijn er dan twee jaar tussenuit geweest, eigenlijk moet je dan weer helemaal op nul beginnen met onder meer de sponsors."     


 

FOTOSERIES