Breda Future in 2014.
Breda Future in 2014.

Deur wethouder staat open voor proftennistoernooi

  Sport

BREDA - Mocht de organisatie van het Challenger-toernooi voor 2020 toch een plek op de ATP-kalender toegewezen krijgen, dan staat de deur van wethouder Daan Quaars open om te kijken wat de gemeente kan doen.


Dat laat hij desgevraagd weten. Donderdag maakte toernooidirecteur Mike van Velzen bekend dat Breda na veelvuldig contact met de ATP er niet in was geslaagd in september een plek op de internationale tenniskalender te krijgen.

Van Velzen wil in het laatste kwartaal van dit jaar duidelijkheid over een eventuele plek voor komend jaar, daar ook weer met sponsors gesproken moet worden. Quaars schreef eerder een aanbevelingsbrief toen de Bredase organisatie aangaf de stap van Future naar Challenger wilde maken. "En we hebben gekeken hoe we zouden steunen."

Dat is nog steeds de instelling van Quaars. "Als zij een go hebben, dan staat net zoals voor elk ander evenement de deur open om mee te denken." De wethouder geeft aan dat de gemeente maar een van de spelers is. "Je bent natuurlijk in eerste instantie afhankelijk van de ATP."