Bavel 7 is in de race voor de Wedstrijd van je Leven.
Bavel 7 is in de race voor de Wedstrijd van je Leven. (Foto: Bavel 7)

Bavel 7 nog in race voor wedstrijd tegen FC De Rebellen

  Sport

BAVEL - Spelen Glenn Helder, John de Wolf en Ricky van den Bergh binnenkort op het sportpark van Bavel tegen Bavel 7? Dat zou zomaar kunnen. Het vriendenteam is een van de tien kanshebbers op De wedstrijd van je leven bij FOX Sports. Daarmee troefde het al ruim 2000 teams af.


Het zou voor Bavel 7 een spectaculaire laatste wedstrijd zijn in hun bestaan. Het vriendenteam houdt na veertien jaar op te bestaan als zaterdagmiddagelftal, laat Jarno Jochems weten. "We stoppen omdat het grootste gedeelte van de spelers de dertig is gepasseerd. Dat betekent dat we allemaal sneller kleine en grote pijntjes hebben. Bovendien hebben veel spelers inmiddels 1 à 2 kinderen, waardoor de zaterdag een andere wending heeft gekregen."

De afgelopen jaren moest het team daardoor al vaak terugvallen op andere teams binnen de vereniging. Daardoor werd voorkomen dat er wedstrijden moesten worden afgelast. "Maar in de winterstop hebben we bij elkaar gezeten en besloten er een punt achter te zetten."

Na 14 jaar met kampioenschappen en degradaties en het delen van allerlei hoogte- en dieptepunten werd het team meer dan alleen een voetbalteam. "We zijn een hele hechte vriendengroep daardoor zien we elkaar niet wekelijks alleen op de club, maar vele feestjes bezoeken we samen of verjaardagen zijn we samen één."

De Wedstrijd van je Leven op FOX Sports zou op 1 juni voor de vrienden de kers op de taart zijn. Zeker omdat FOX een volledig eredivisiewaardig team inzet voor de verslaggeving met Koert Westerman als commentator, Hans Kraay jr voor de interviews en Ronald de Boer voor de analyse. Na afloop verzorgt de Radio Veronica Drive In Show de derde helft.

Bavel 7 heeft inmiddels alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Ralf Seuntjens gaf in een video zijn stemverklaring, net als Etienne Vaessen en Alex Schalk.

Stemmen op Bavel 7 kan via de website van De Wedstrijd van je Leven.

FOTOSERIES