Rennen door en om het NAC-stadion tijdens de eerste Avondje NAC-loop. De opbrengst van de donaties gaat naar de Grote Kerk.
Rennen door en om het NAC-stadion tijdens de eerste Avondje NAC-loop. De opbrengst van de donaties gaat naar de Grote Kerk. (Foto: Peter Visser)

Tweede editie 'Avondje NAC Loop': hardlopen door het stadion

  Sport

BREDA - Het Rat Verlegh Stadion is tijdens de zomerstop plaats van handeling voor de tweede editie  van de 'Avondje NAC Loop'. Op vrijdag 7 juni gaan honderden Bredase lopers weer hardlopen voor het goede doel, met het Rat Verlegh Stadion als middelpunt. 

Vorig seizoen vond de 'Avondje NAC Loop' voor de eerste keer plaats. Ruim 750 lopers volgden routes die allemaal in en rondom het stadion van NAC waren uitgezet. De spelerstunnel, het veld, de grachten en Café Beatrix waren onderdeel van het parcours. In totaal werd er vorig jaar door de deelnemers maar €3.272 opgehaald voor de restauratie van de Grote Kerk.

Ook dit seizoen gaan de parcours in en rondom het stadion. In vergelijking met vorig jaar is er keuze uit meer afstanden: 1912 meter, 3,5 kilometer, 7 kilometer en 10,5 kilometer. Het goede doel waar dit jaar donaties voor worden opgehaald is 'Run 4 Nathalie', dat zich hard maakt voor de zoektocht naar genezing voor alvleesklierkanker. 


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief