Afbeelding

NAC gedegradeerd en veroordeeld tot Keuken Kampioen Divisie

Door: Thijs Kroezen Sport

HEERENVEEN/BREDA - NAC is officieel gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. In Friesland verloor de ploeg van SC Heerenveen. In de laatste minuut viel de winnende treffer voor de Friezen.

Het hing al weken in de lucht, maar zondag werd de degradatie definitief. Alleen als NAC allebei de resterende wedstrijden zou winnen mocht het hopen op een wonder, maar dat wonder bleef uit. Lange tijd stond het 0-0, maar Sam Lammers bracht de thuisploeg op voorsprong. Menno Koch deed vervolgens tien minuten voor tijd wat terug, maar dat mocht niet baten. In de laatste minuut werd de beslissende 2-1 gescoord.

Wat rest voor NAC is nog één wedstrijd in de Eredivisie, wetende dat het volgend jaar vooral op de vrijdag actief zal zijn. Woensdag mag NAC voor eigen publiek afscheid nemen van het hoogste niveau in een wedstrijd tegen PEC Zwolle.