Een 6-6 wedstrijd op het Cruijff Court in 2016.
Een 6-6 wedstrijd op het Cruijff Court in 2016. (Foto: Esther Keulers)

Vier Bredase teams in de halve finale Cruyff Courts 6 vs 6

  Sport

BREDA – Op Cruyff Court Haagse Beemden in Breda staan zondag de halve finales van de Cruyff Courts 6 vs 6 op het programma. De Bredase winnaars en de winnaars die voort zijn gekomen uit de kwartfinales van Roermond, Oosterhout en Den Bosch strijden dan om een finaleplek op het NK.


De Cruyff Courts 6 vs 6 is hét internationale voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in Nederland. Naast Breda, worden er ook halve finales gespeeld in Zwolle, Rotterdam, Almere en Volendam. Het is de laatste stap voor de teams om zich te kunnen plaatsen voor hét NK Cruyff Courts 6 vs 6 op 29 juni in Nijmegen.

Bredase kampioenen
Afgelopen weken liet een recordaantal van 55 Bredase teams, zowel jongens als meiden, hun balvaardigheden zien tijdens de voorrondes. De jongens van De Griffioen en John F. Kennedy en de meiden van Dirk van Veen en Sterren van Morgen wonnen de stadsfinales en plaatsten zich daarmee voor de halve finale. Tweemaal acht teams gaan dan strijden voor een plekje in de finale. De eerste plek is voor het team dat de halve finale wint, de tweede plek gaat naar het team dat het meest sportief speelt en daarmee de Respect Award wint.

De wedstrijden op Cruyff Court Haagse Beemden aan de Kesterenlaan beginnen om 11.00 uur (meisjes). De jongens beginnen om 14.45 uur. Pannakoning Nasser El Jackson zorgt voor entertainment door met de teams een gezamenlijke warming-up te doen. Ook geeft hij een freestyleshow.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief