Foto: Archief

Raad van Commissarissen NAC treedt af: 'We zijn tekortgeschoten'

  Sport

BREDA - De Raad van Commissarissen (RvC) van NAC Breda heeft op basis van verschillende gesprekken die de afgelopen weken zijn gevoerd met de Commissie van Aandeelhouders besloten af te treden. Dit houdt in dat Joost Gielen (Voorzitter) en Joost van Mierlo (Supportersvertegenwoordiging) per 1 juni vertrekken.


De andere leden blijven voorlopig aan tot geschikte vervangers zijn gevonden. Nicole Edelenbos, onlangs nog actief als interim algemeen directeur van de Bredase BVO, is voorlopig aangesteld als voorzitter van de RvC. 

De RvC laat in een algemene verklaring weten dat het zich, ondanks dat NAC Breda de afgelopen jaren financieel gezond is gemaakt, realiseert dat in een betaald voetbal organisatie de wedstrijden op het veld gewonnen moeten worden en neemt dan ook haar verantwoordelijkheid voor de uitgebleven prestaties van het afgelopen seizoen. Toezicht op het technisch beleid is namelijk onderdeel van haar taken en de RvC vindt dan ook dat het hierin tekort is geschoten.

Daarnaast laat het orgaan weten volledige medewerking te verlenen aan een goede overdracht en zal het gefaseerd terugtreden onder leiding van de nieuw te benoemen interim voorzitter van de RvC:  Nicole Edelenbos.  

Het schema van terugtreding ziet er daarmee als volgt uit: Joost Gielen (huidig voorzitter) en Joost van Mierlo (Supportersvertegenwoordiging) leggen hun taken per 1 juni neer. Berry van Nes (Marketing en Communicatie) op het einde van zijn termijn, die afloopt op 31 oktober. Berry de Kort (Financiële zaken) en Robert Coppens (Strategische zaken) beëindigen hun rol als commissaris uiterlijk 31 december 2019.

De voltallige huidige RvC geeft te kennen dat het in de toekomst te allen tijde bereid blijft zich in te zetten voor de club.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief