Foto: Peter Visser

Meevaller NAC: huur met 130-duizend euro omlaag

  Sport

BREDA - Een meevaller voor NAC. De huur van de voetbalclub is de komende vijf jaar 130-duizend euro per jaar lager dan de afgelopen vijf jaar. De huur gaat omlaag nadat de club besloot de koopoptie op het stadion niet te lichten. Die optie liep 31 mei af.


"De wereld ziet er voor NAC anders uit dan toen we hierover het gesprek aangingen", legt wethouder Paul de Beer uit. Als gevolg van het afblazen van de koop werd het huurcontract verlengd. "En daar vijf jaar geleden was afgesproken dat daarvoor de dan geldende rente zou worden berekend over de kapitaallasten, is dat nu een meevaller voor NAC", aldus De Beer. NAC betaalt nu 690-duizend euro per jaar tegenover 820-duizend per jaar de afgelopen vijf jaar. Ook het nieuwe huurbedrag staat voor vijf jaar vast.

NAC en de gemeente waren met elkaar in gesprek over de koop van het stadion als onderdeel van de door de gemeenteraad gewenste ontvlechting tussen gemeente en NAC. Door de banden tussen NAC en de gemeente als huurder en verhuurder door te snijden, wilde de gemeente voorkomen dat het onder druk van slechte financiële resultaten gedwongen zou worden de club te redden. Die ontvlechting is nu dus niet gelukt. "We proberen het nu te versimpelen", aldus De Beer.

NAC en de gemeente gaan nu opnieuw in gesprek over het groot onderhoud aan het stadion. Daar waren voor de afgelopen jaren afspraken over gemaakt, waarbij het er op neer kwam dat de gemeente voor dat groot onderhoud opdraaide, in tegenstelling tot wat eerder was afgesproken.

FOTOSERIES