Foto: NAC PR

NAC legt rechtsback Robin Schouten en jeugdspeler Azzagari vast

  Sport

BREDA - NAC Breda heeft zich versterkt met Robin Schouten. De 21-jarige rechtsback komt transfervrij over van Jong Ajax en zette vandaag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar. De Alkmaarder was het afgelopen seizoen op huurbasis actief voor FC Volendam. 


UPDATE: NAC Breda heeft naast Schouten ook jeugdspeler Yassine Azzagari voor drie jaar vastgelegd. De 17-jarige middenvelder tekende woensdagmiddag in het Rat Verlegh Stadion zijn eerste profcontract dat hem tot medio 2022 verbindt aan de Parel van het Zuiden. Eerder dit kalenderjaar tekenden ook Jan Paul van Hecke en Sabir Agougil, eveneens uit de eigen jeugdopleiding, hun eerste contract. Azzagari maakte vorige zomer de overstap van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) in Vlissingen, naar Breda. De rechtspoot die bij voorkeur in de as van het veld speelt, maakte het voorbije seizoen onderdeel uit van NAC O19, actief in de Eredivisie voor A-junioren. Vorige maand, in de laatste thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, maakte Azzagari zijn officiële debuut voor het eerste elftal en daarmee het betaald voetbal.  Yassine is uiteraard trots op het ondertekenen van zijn eerste profcontract: "Iets waar ik al die tijd al van droomde is vandaag uitgekomen. Dat voelt echt nog een beetje onwerkelijk. Het is voor mij persoonlijk namelijk erg snel gegaan het afgelopen jaar. Vorig jaar speelde ik nog bij de amateurs. In de tussentijd heb ik mijn debuut in NAC 1 mogen maken en nu ook nog een contract ondertekend. Ik vind het erg mooi dat NAC mij deze kans geeft, het is nu aan mij om door te groeien en het vertrouwen terug te betalen. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen, ik heb er zin in!" 
 

Schouten zette zijn eerste stappen op de velden van De Foresters in Heiloo, waar AZ hem in de zomer van 2009 oppikte. De rechtspoot doorliep de jeugdopleiding van de Alkmaarders en maakte uiteindelijk de stap naar Jong AZ. Met de beloftenploeg werd hij als basisspeler in seizoen 2016-2017 kampioen in de Tweede Divisie, waarna hij in de belangstelling kwam te staan van Ajax. De Amsterdammers haalden hem naar de hoofdstad als speler van Jong Ajax en verhuurden hem het afgelopen seizoen aan FC Volendam. Schouten speelde 34 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor De Wijdbroeken, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Nu kiest hij voor een nieuw avontuur en wel in Breda.

Robin kijkt er naar uit om volgend seizoen in Breda te spelen: "Dit is voor mij een mooie stap in mijn carrière. NAC is absoluut een grote club met een aanhang waar je voor gaat lopen. Komend seizoen zijn we helaas niet actief op het hoogste niveau, maar wat mij betreft is het daarom juist een mooie uitdaging om met elkaar te gaan strijden voor promotie. Bij FC Volendam heb ik ervaring op kunnen doen in de Keuken Kampioen Divisie, ik weet dus wat er wordt gevraagd."

Technisch Directeur Tom van den Abbeele is enthousiast over zijn eerste versterking: "Robin is een moderne back die offensief is ingesteld. Naast dat hij meters maakt en negentig minuten lang gas geeft om zijn mannetje uit te schakelen, heeft hij ook drang naar voren en een goede voorzet in huis. Hij heeft onder andere bij AZ een goede opleiding genoten en op zijn leeftijd al heel wat ervaring in de benen. Wij zijn blij en trots dat Robin komend seizoen met ons de strijd aan gaat."

FOTOSERIES