Nieuwe editie Singelskate: 12 kilometer skeelerend langs de singels | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Enthousiaste groep bij derde editie van SingelSkate Breda in 2018.
Enthousiaste groep bij derde editie van SingelSkate Breda in 2018. (Foto: Amber Kuijs)

Nieuwe editie Singelskate: 12 kilometer skeelerend langs de singels

  Sport

BREDA - Wat krijg je al een paar schaatsverenigingen de handen ineen slaan als er geen ijs op de schaatsbaan ligt? Een mooie zomerse avond op de skeelers! Dat moet de vierde editie van Singelskate worden.


Tenminste dat hopen de organiserende schaatsverenigingen Ballangrud en de Striene. Samen zorgen de twee verenigingen voor een feest op wieltjes voor de hele stad. Afgelopen jaar deden zo'n honderd skeeleraars mee.

Op vrijdagavond 14 juni verzamelen de deelnemers om 18.30 uur in het Valkenberg Park. Rond 19.00 volgt het startsein en gaan de deelnemers op pad voor een route van ongeveer 12 km. "Het peloton wordt begeleid door zogeheten blokkers die het verkeer regelen. De blokkers zorgen ervoor dat het peloton veilig en als een gesloten geheel de route aflegt", aldus de organisatie.

De tocht is bedoeld voor iedereen die kan skeeleren? "De tocht is puur voor de gezelligheid, we gaan niet supersnel en het is geen wedstrijd", onderstreept de organisatie.

Alle deelnemers wordt dringend geadviseerd gebruik te maken van een helm en beschermers voor knie, elleboog en pols. "De organisatie heeft zich ingespannen het evenement zo veilig mogelijk te organiseren, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventueel letsel. Deelname is en blijft geheel voor eigen risico."