Lundqvist.
Lundqvist. (Foto: NAC PR)

Lundqvist vertrekt naar Groningen; doelman Olij tekent bij NAC

  Sport

BREDA - NAC heeft Ramon Pascal Lundqvist verkocht aan FC Groningen. De 22-jarige middenvelder, die nog een verbintenis had tot medio 2021, tekent een vierjarig contract bij Groningen. Nick Olij verdedigt komend seizoen het Bredase doel.

Lundqvist kwam afgelopen winter over van PSV, waar hij transfervrij mocht vertrekken. De Zweed kwam uiteindelijk tot zeventien eredivisieduels voor NAC. In die wedstrijden gaf hij vier keer een assist waarin een doelpunt viel. 


NAC Breda bereikte vandaag tevens een akkoord met de 23-jarige doelman, die transfervrij over komt van AZ. Het afgelopen seizoen verhuurden de Alkmaarders hem aan Top Oss, waar hij in dertig competitiewedstrijden elf keer de nul hield. Hij tekent een tweejarig contract met de optie op nog een jaar. 

De geboren Haarlemmer zette zijn eerste schreden van zijn voetbalcarrière op de velden van de Koninklijke HFC. Daarna lijfde AZ hem in. In Alkmaar doorliep hij in eerste instantie verschillende jeugdelftallen en kwam hij sinds 2016 uit voor Jong AZ, waarmee hij eerst in de Tweede Divisie en in seizoen 2017-2018 als aanvoerder actief was in de Eerste Divisie.

In het voorbije seizoen leende de club uit Alkmaar hem uit aan Top Oss, waar hij eerste doelman was en mede dankzij elf clean sheets in de eerste, tweede en derde periode genomineerd werd voor beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief