Streep door NAC Breda Senior Cup vanwege hitte | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Peter van Dijk

Streep door NAC Breda Senior Cup vanwege hitte

  Sport

BREDA - De NAC Breda Senior Cup gaat niet door. Het toernooi had vandaag de afsluiting moeten zijn van het Walking Football seizoen voor zestigplussers. Maar vanwege de hitte is er een streep door het evenement gezet.


"Gezien de weersverwachtingen vinden wij het niet verantwoord om met de risicovolle doelgroep van zestigplussers te gaan voetballen", laat een woordvoerder van NAC weten. De NAC Breda Senior Cup zou gehouden worden bij VV Baronie. Niet alleen teams van NAC Breda zouden hieraan deelnemen, ook voetballende zestigplussers van ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en KRC Genk zouden het veld betreden.

NAC Oldstars

Sinds 2016 wordt in Breda en omstreken elke woensdagochtend Walking Football gespeeld. Walking Football is speciaal voor zestigplussers en wordt inmiddels al gespeeld bij acht verenigingen: WDS’19, V.V. Baronie. PCP, RKSV Groen-Wit (Breda), RKVV DIA (Teteringen), TSC (Oosterhout), V.V. Internos (Etten-Leur) en Right’Oh (Geertruidenberg). Walking Football is een aangepaste variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden, fysiek contact verboden is en de ballen niet boven heuphoogte mogen worden gespeeld. Naast de Walking Football-trainingen staan ook verschillende sociale activiteiten op het programma. Het draait immers niet alleen om voetbal, maar ook om het sociale contact met je teamgenoten. Het seizoen wordt altijd traditioneel afgesloten met de NAC Breda Senior Cup. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief