Tour du Jour Breda Michael Boogerd
Tour du Jour Breda Michael Boogerd (Foto: Perry Roovers/SQ Vision)

Tour du Jour keert terug naar Breda met Bart Nolles en Michael Boogerd

  Sport

BREDA - Het wielerprogramma Tour du Jour keert deze zomer weer terug naar Breda. Vanuit café de Huiskamer zal het RTL-programma over de Tour de France live worden uitgezonden.


Presentator Bart Nolles voorziet kijkers in de talkshow van het laatste nieuws over de belangrijkste wielerronde van het jaar: De Tour de France. Het programma wordt dagelijks om 20.25 uur live uitgezonden vanaf het terras van Café De Huiskamer in Breda.

Naast vaste tafelgenoot Michael Boogerd schuiven iedere dag twee verschillende gasten aan om hun persoonlijke mening over de etappe van de dag te geven. Filemon Wesselink neemt de kijker mee achter de schermen van de grootste wielerwedstrijd van het jaar en verzorgt vanuit het hart van de Tour interviews, rubrieken en achtergrondreportages.

Nieuwe gezichten

Naast bekende gezichten zullen er dit jaar ook nieuwe deskundigen aanschuiven aan de 'Tour Du Jour' tafel. Met passie en kennis van sport zullen zij discussiëren over de dag, waarbij sterke meningen en humor niet wordt geschuwd. Eén van de nieuwe gezichten is Roy Curvers, de 39-jarige teamgenoot van Tom Dumoulin bij Team Sunweb. Daarnaast zal voormalig renner Michael Zijlaard ook regelmatig langskomen in Breda. Zijlaard is tweevoudig winnaar van de Olympic Coach Award en tegenwoordig teammanager bij Roompot – Charles. 

Presentator Bart Nolles: "Ik kijk er naar uit om voor de tweede keer 'Tour Du Jour' te presenteren, want de Tour is toch wel het mooiste wielerspektakel van het jaar. De samenwerking met Michael Boogerd is vorig jaar goed bevallen. Onlangs ben ik met hem mee geweest in de ploegleiderswagen. Wat een ervaring! Dat er in koersen niet tientallen ongelukken gebeuren vind ik knap. Bizarre hectiek bij de renners en volgers in de karavaan. Ben benieuwd hoe de strijd om de gele trui zal zijn en kijk uit naar het sprintgeweld van Dylan Groenewegen."

Het programma is vanaf 6 juli te zien bij RTL 7.


FOTOSERIES