Foto: NAC Breda

NAC haalt opnieuw verdediger in huis met Spanjaard Roger Riera

  Sport

BREDA - NAC heeft opnieuw een nieuwe verdediger in huis gehaald. De 24-jarige Spanjaard Roger Riera zette zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis in Breda met de optie op nog een jaar. Riera sluit vanaf 1 juli aan bij de selectie in Zundert.  


Roger Riera Canadell werd geboren op een steenworp afstand van Barcelona en doorliep een aantal jeugdelftallen van Barça. Op negentienjarige leeftijd werd hij opgepikt door Nottingham Forrest, waar hij een seizoen werd ondergebracht bij de O21. Celta de Vigo haalde de jonge verdediger vervolgens terug naar Spanje. Na twee seizoenen in de Segunda División B, waarin hij tot 52 wedstrijden kwam, maakte Riera de overstap naar Villarreal B. Met de club uit de gelijknamige stad kwam hij eveneens uit in de Segunda División B en speelde hij de afgelopen twee seizoenen zo'n zeventig wedstrijden. Daarnaast streed hij aan het eind van beide seizoenen mee voor promotie naar het op één na hoogste niveau van Spanje. Dit is de reden dat Riera later aansluit op het trainingscomplex in Zundert.  

Roger Riera over zijn intrede bij NAC: "Iedere Spaanse voetballiefhebber kent NAC Breda, een historische volksclub. Ik ben een gretige speler die competitief is ingesteld. Ik verlang er iedere dag naar om beter te worden, wil mijn teamgenoten graag helpen en gewoon altijd winnen. Dat is denk ik wat de club op dit moment nodig heeft, zodat we zo snel mogelijk terugkeren naar waar we horen. De geschiedenis tussen de Bredanaars en Spanjaarden gaat ver terug, al ben ik hier nu natuurlijk wel om niet tegen maar met ze te vechten."

FOTOSERIES