Nac-RFC
Nac-RFC (Foto: Peter Visser)

NAC maakt het waar in Raamsdonksveer: 10-0

  Sport

BREDA - NAC Breda heeft vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen de amateurvereniging RFC. Uit in Raamsdonksveer werd er gewonnen met 10-0.


De doelpunten werden gemaakt door Stokkers, Agougil, Reuvers, Filipovic, Van Hooijdonk en Kudimbana. Die laatste scoorde vier keer. Stokkers was twee keer trefzeker.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden oud-voetballer Karel Bouwmeester (91) en voormalig hoofdscout Sándor Popovics (80). Ook speelden de spelers van NAC met rouwbanden. 

Bouwmeester overleed afgelopen weekend op 91-jarige leeftijd. De Bredase voorstopper uit de Gampel was vanaf 1945 tot begin jaren '50 actief voor de Parel van het Zuiden en werd in die jaren onder andere kampioen van het Zuiden met de Bredanaars. 

Popovics is maandag op 80-jarige leeftijd overleden in een verzorgingstehuis in Roosendaal. De geboren Hongaar kwam, na een rijke trainersloopbaan, rond de eeuwwisseling terecht bij NAC en was tot 2010 actief als Hoofd Jeugdopleidingen en Hoofdscout van de Bredase club.

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief