Beeld van de wielerronde uit 2018
Beeld van de wielerronde uit 2018 (Foto: Henk Theuns)

Wielerronde Prinsenbeek pakt processierupsen langs het parcours aan

  Sport

PRINSENBEEK - De wielerronde van Prinsenbeek is in aantocht. Morgen rijden de renners weer door de Beekse straten, en dat kunnen ze doen zonder last te krijgen van eikenprocessierupsen. Want de organisatie heeft met de gemeente geregeld dat alle nesten in de eikenbomen langs het parcours verwijderd worden nog voor de wedstrijd morgenavond start.


De rupsen kunnen voor behoorlijk wat overlast zorgen voor de sporters die meedoen aan de Ronde van Prinsenbeek. Daarom heeft het comité geregeld dat het parcours rupsenvrij wordt gemaakt.

Naast diverse wielrenners doet ook de Beekse schooljeugd mee. De kinderen rijden vanaf 18.30 uur meerdere kleine ronden over de Haverdijk en de Ventweg aan de overkant van de vliet aan de Haverdijk. Om 19.15 uur begint de wedstrijd voor de deelnemers van de KNWU. Aan de start staan toppers zoals Jordi Talen, Raymond en Michel Kreder en oud-winnaar Robbert Wennekes. Ook staan er zes talentvolle Australiërs tussen.

Na de officiële wielerkoers is het om 21.30 uur de beurt aan de Beekse prominenten. Het startschot wordt al fietsend gegeven door burgemeester Paul Depla. De ronde start op de Haverdijk en loopt via Valdijk, Groenstraat en de Middenweg. De finish is weer op de Haverdijk. Bezoekers kunnen dit evenement gratis bijwonen.

Een boom met eikenprocessierupsen.


FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief