NAC weet weinig poten te breken tijdens het oefenduel in Sint Willebrord
NAC weet weinig poten te breken tijdens het oefenduel in Sint Willebrord Foto: Vinnie de Laat bsiderats

NAC verliest oefenduel met 0-2 tegen RKC

Door: Bregje Kop Sport

BREDA - NAC verloor dinsdagavond op 't Heike met 0-2 in een oefenduel tegen RKC. De Parel van het Zuiden was niet opgewassen tegen de ploeg uit Waalwijk en daarmee heeft NAC binnen een week drie keer verloren. En dat terwijl over tweeënhalve week de competitie start.

De wedstrijd begon rustig. Nancho Monsalve droeg dinsdagavond opnieuw de aanvoerdersband. NAC kon de eerste helft maar moeilijk op gang komen. Of dat lag aan het weer is te betwijfelen. RKC vormde in de eerste helft vooral gevaar voor NAC door goed positiespel over de flanken. Kort na een drinkpauze in de eerste helft, kwam de ploeg uit Waalwijk op voorsprong. Na een fout van Verschueren kon de ploeg van trainer Grim profiteren. Niet veel later volgde ook de tweede goal van RKC. Vrij eenvoudig kon RKC de verdediging van NAC omspelen. Een oorverdovend ''godverdomme'' klonk uit het doel van Olij. 0-2.

De wedstrijd begon pas echt voor NAC toen er in de tweede helft een aantal jongelingen inkwamen. Damen, Bohui, Verschueren en Schouten werden ingeruild voor Azzagari, Neelen, Van Hooijdonk en Van der Gaag. In de vijftigste minuut ontstond de eerste echte kans voor NAC nadat Stokkers van achter werd aangetikt op het moment dat hij wilde uithalen. Dit leverde NAC een vrije trap op op de rand van het zestienmetergebied. Van Hooijdonk legde aan, maar raakte de muur. Meteen na deze vrije trap ontstond er nog een kans voor de Bredase club. In de tweeënvijftigste minuut bedient Azzagari Filipovic, die een aantal RKC'ers kon uitklappen en ruimte zocht voor het schot. Maar deze vond hij niet.

In de zesenvijftigste minuut ontstond er weer een kans toen Van der Gaag zich dribbelend richting het doel bewoog. Hij kon schieten. Het schot had een lastige stuit waar de keeper moeite mee had, maar toch bleef een goal uit.

Ondanks een paar kansen voor NAC in de tweede helft was het alles behalve een bloedstollende slotfase op het veld in Sint Willebrord. NAC heeft weinig poten kunnen breken tijdens het oefenduel. RKC wint volkomen terecht van de Parel van het Zuiden.