Het peloton passeert de Dorpsstraat! FOTO H. THEUNS
Het peloton passeert de Dorpsstraat! FOTO H. THEUNS (Foto: H. Theuns)

Wielerspektakel barst bijna los: Chaam maakt zich op voor de acht én de nacht

  Sport

BREDA/CHAAM - Aanstaande woensdag is het zo ver. Dan gaat voor de 81ste keer de internationale wielerwedstrijd de Acht van Chaam van start. Maar voor het zover is, wordt vanavond natuurlijk eerste de Nacht van Chaam nog uitgebreid gevierd.


De Nacht van Chaam ontstond in de jaren zestig van de vorige eeuw doordat oud-inwoners en familieleden al de avond van te voren naar Chaam kwamen en elkaar ontmoetten in de cafés. Later kwamen er steeds meer feestvierders uit de omliggende dorpen op het nachtelijke feest af. Inmiddels is de Nacht uitgegroeid tot een groot straatfeest dat jaarlijks duizenden feestgangers naar de Chaamse Dorpsstraat (De Loco, Het Chaamsche Wapen, Bellevue) en dit jaar nieuw(!) naar de Ulicotenseweg (Jo's) trekt.

Wedstrijd

Na het feestgedruis van vanavond, is het woensdag tijd voor het echte werk. Dan vindt de Acht van Chaam plaats.Als vanouds gaat ook dit jaar veel aandacht naar de inrichting van de wedstrijden met deelnemers uit de Tour de France. Ook het rennersveld van de wedstrijden in het voorprogramma behoort tot de top van Nederland. Daarnaast is er de Funklasse waaraan men zonder licentie deel kan nemen. Het wielerprogramma staat ook dit jaar borg voor spannende wedstrijden waarvan U volop kunt genieten langs het gezellige parcours.

Programma
10.00 uur Nieuwelingen jongens 40 km
10.01 uur Nieuwelingen meisjes/junior vrouwen 36 km
11.30 uur Amateurs A of sportklasse 60 km
11.31 uur Junioren 60 km
13.15 uur Elite mannen/Beloften 80 km
15.30 uur Funklasse 45 min.
16.45 uur Elite vrouwen 60 km
18.45 uur Profs

Muziekfeest op het Plein
Naast de spannende wedstrijden wordt er vanaf 15.00 uur op het plein Brouwerij nabij de finish een grote muziekshow gepresenteerd met artiesten en een te gekke feestband! Voor de komende Acht staan onder meer Peter Koelewijn (Kom van dat dak af!) en LUV, de legendarische meidengroep die weer helemaal terug is, geprogrammeerd. Dat gaat weer een groot feest op het plein worden met een diversiteit aan amusement. Als je wilt weten wie er allemaal optreden hou dan de facebookpagina van de Acht van Chaam in de gaten of kijk regelmatig op de website www.achtvanchaam.nl. Daar kun je ook je kaarten kopen. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief